Μενού
  • Α-
  • Α+

Από την αρχή της πανδημίας υπάρχει μεγάλος προβληματισμός στις τάξεις των εγκύων, καθώς πολλές γυναίκες που βρίσκονται σε κύηση φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο. Οι πλειονότητα των γιατρών λέει «ναι» στον εμβολιασμό των εγκύων, ωστόσο, υπάρχει μεγάλη διστακτικότητα με αποτέλεσμα οι περισσότερες να παραμένουν ανεμβολίαστες.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Αρνητής και παγκόσμιος πρωταθλητής του κικ μπόξινγκ πέθανε σε ηλικία 41 ετών - Είχε φύγει από το νοσοκομείο

Ωστόσο, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, οι γυναίκες που χρειάστηκαν να νοσηλευτούν ήταν ανεμβολίαστες σε ποσοστό 98% (!) κάτι που σημαίνει δείχνει ότι όντως ο εμβολιασμός, με όποιους κινδύνους ελλοχεύει, αποτελεί την Νο.1 ασπίδα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό. Δυστυχώς, μέσα στο τρέχον έτος που φεύγει σε λίγες μέρες, 5 εγκυμονούσες κατέληξαν από επιπλοκές της Covid-19 κι όλες ήταν ανεμβολίαστες εν αντιθέσει με τις εμβολιασμένες που ούτε καν νοσηλεύτηκαν...

Εγκυες και κορονοϊός: Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για το 2021

Σύμφωνα με τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ το 2021 μολύνθηκαν συνολικά 2.898 έγκυες και λεχωίδες γυναίκες με κορονοϊό SARS-CoV-2, εκ των οποίων μόλις το 7,7% (223 - 2.898) ήταν πλήρως εμβολιασμένες και το υπόλοιπο 92,3% (2.675 - 2.898) αφορούσε ανεμβολίαστες ή μερικώς εμβολιασμένες.

Στην ομάδα των ανεμβολίαστων ή μερικώς εμβολιασμένων εγκύων και λεχωίδων γυναικών, σημειώθηκαν συνολικά οι 229 από τις 234 νοσηλείες σε απλή κλίνη COVID-19 (το 97,9% δηλαδή του συνόλου των νοσηλειών στις έγκυες και λεχωίδες γυναίκες), υποδεικνύοντας ότι το 8,6% των ανεμβολίαστων εγκύων/λεχωίδων γυναικών που είχε μολυνθεί με SARS-CoV-2 χρειάστηκε νοσηλεία.

Επιπλέον σημειώθηκαν 36 νοσηλείες σε ΜΕΘ ή διασωληνώσεις, ποσοστό που αφορά στο 1,3% (36 από τις 2675) των γυναικών αυτής της ομάδας, ενώ στην ομάδα αυτή σημειώθηκαν και 5 θάνατοι.

Στην ομάδα των πλήρως εμβολιασμένων εγκύων και λεχωίδων γυναικών σημειώθηκαν μόλις 5 νοσηλείες σε απλή κλίνη COVID-19, υποδεικνύοντας ότι μόλις το 2,24% των εμβολιασμένων εγκύων και λεχωίδων γυναικών χρειάστηκε νοσηλεία, ενώ παράλληλα δε σημειώθηκε καμία νοσηλεία σε ΜΕΘ, καμία διασωλήνωση και κανένας θάνατος στις εμβολιασμένες γυναίκες.

Τα δεδομένα αυτά υπογραμμίζουν τη σημασία του εμβολιασμού έναντι της νόσου COVID-19 στην ευαίσθητη ομάδα των εγκύων και λεχωίδων γυναικών, καθώς φαίνεται ότι ο εμβολιασμός τις προστατεύει από νοσηλεία, βαριά νόσηση και θάνατο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA