ΥΓΕΙΑ
27/01/2022 16:43

Κορονοϊός: Εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το χάπι της Pfizer

Εγκρίθηκε η χορήγηση του χαπιού της Pfizer κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων αποφάσισε τη χορήγησή του σε ενήλικες ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνος σοβαρής ασθένειας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων το χάπι της Pfizer
Φωτογραφία αρχείου/Πηγή: APimages, Unsplash
Ανάγνωση:

Εγκρίθηκε η χορήγηση του χαπιού της Pfizer κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) αποφάσισε τη χορήγησή του σε ενήλικες ασθενείς που διατρέχουν κίνδυνος σοβαρής ασθένειας.

Με την έγκριση από τον EMA μπορούν τα κράτη μέλη της ΕΕ να χρησιμοποιήσουν ευρέως το φάρμακο της Pfizer, αφού η ρυθμιστική αρχή έδωσε οδηγίες για την επείγουσα χρήση του στα τέλη του περασμένου 2021. Παραγγελίες για το χάπι της Pfizer έχουν κάνει ήδη Ιταλία, Γερμανία και Βέλγιο.

Υπενθυμίζεται πως τον Δεκέμβριο του 2021 οι ΗΠΑ ενέκριναν το χάπι της Merck. Το χάπι της Merck βρίσκεται επίσης υπό εξέταση στην ΕΕ, αλλά η έγκρισή του αργεί περισσότερο, επειδή η εταιρεία αναθεώρησε τα δεδομένα από τις δοκιμές της τον Νοέμβριο, ανακοινώνοντας ότι το φάρμακο ήταν λιγότερο αποτελεσματικό από ό,τι θεωρούσαν προηγουμένως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΧΑΠΙ PFIZER
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ