Μενού
  • Α-
  • Α+

Τρομάζει ο αριθμός των νεκρών παιδιών από αιφνίδιους θανάτους το πρώτο 5μηνο του 2022, καθώς όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, 138 παιδιά ηλικίας έως 19 ετών κατέληξαν, βυθίζοντας στο πένθος οικείους και φίλους. Στις ηλικίες 0-4 έχουν καταλήξει 82 παιδιά, στις ηλικίες 5-9 έχουν πεθάνει 12 παιδιά, 11 θάνατοι έχουν καταγραφεί στις ηλικίες 10-14 και 33 στις ηλικίες 15-19.

«Προερχόμαστε από μία πανδημία των προηγούμενων δύο ετών. Χάσαμε γενικά δεκάδες χιλιάδες Ελληνες, και μέσα σ' αυτούς και παιδιά. Αυξάνονται λοιπόν οι θάνατοι, μην το ξεχνάμε. Μάλιστα, στο τελευταίο διάστημα είχαν προστεθεί ως αιτίες θανάτων τα πολυφλεγμονώδη σύνδρομα που χτυπούν παιδιά κι εφήβους είπε ο Ανδρέας Γιαννόπουλος, Καθηγητής Παιδιατρικής Καρδιολογίας του ΑΠΘ και πρόσθεσε: «Επαιξε ρόλο και ο κορονοϊός, και ειδικά τελευταία με τις μεταλλάξεις του ιού. Τον πρώτο καιρό, δεν είχαμε παιδοκορονοϊό. Με τα νέα στελέχη, χτυπήθηκαν και τα παιδιά».

Διαχωρίζουμε τα περιστατικά των αιφνίδιων θανάτων των παιδιών σε παιδιά που είναι άρρωστα και πέθαναν αιφνίδια, αλλά ήδη ήταν άρρωστα. Αυτή είναι η μεγάλη κατηγορία. Πάμε και στο τελευταίο τραγικό γεγονός, που έχουμε αυτό το υγιέστατο κοριτσάκι που πεθαίνει αιφνιδίως στον ύπνο του. Στην περίπτωση αυτή, το γεγονός αυτό είναι εξαιρετικά σπάνιο. Ενας λόγος μπορεί να είναι τα καρδιακά αίτια. Τα περισσότερα πλέον τα "πιάνουμε", αλλά δυστυχώς δεν θα φτάσουμε ποτέ σε μηδέν θανάτους. Ελαττώνονται σε σημαντικό βαθμό με την πρόοδο της Καρδιολογίας.

Τα αίτια των αιφνίδιων θανάτων είναι κυρίως αρρυθμιολογικά κι έρχονται ακόμα και στον ύπνο των ατόμων» τόνισε ο καθηγητής και προέτρεψε τους πολίτες να προβαίνουν σε συχνές προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA