ΥΓΕΙΑ
24/06/2022 18:03

Κορονοϊός: Διαφεύγουν από τα εξουδετερωτικά αντισώματα οι νέες υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Ομικρον

Οι επιστήμονες αξιολόγησαν τις αποκρίσεις αντισωμάτων σε πολλαπλές υποπαραλλαγές της παραλλαγής Όμικρον του ιού SARS-CoV-2 σε 27 άτομα που είχαν ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό τους και είχαν λάβει ενισχυτική δόση και 27 άτομα που είχαν προηγουμένως προσβληθεί από κορονοϊό

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Κορονοϊός: Διαφεύγουν από τα εξουδετερωτικά αντισώματα οι νέες υποπαραλλαγές της μετάλλαξης Ομικρον
(Πηγή: Eurokinissi- Shutterstock)
Ανάγνωση:

Μειωμένες κατά πολύ είναι οι αποκρίσεις των εξουδετερωτικών αντισωμάτων στις νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον έπειτα από εμβολιασμό ή μόλυνση με προηγούμενα στελέχη. Σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στο New England Journal of Medicine, επιστήμονες στο Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), αναφέρουν ότι οι τρεις υποπαραλλαγές Όμικρον - επίσημα γνωστές ως υποπαραλλαγές BA.2.12.1, BA.4 , και BA.5 - ουσιαστικά διαφεύγουν από τα εξουδετερωτικά αντισώματα που προκαλούνται τόσο από τον εμβολιασμό όσο και από προηγούμενη μόλυνση.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο κορονοϊού και 4η δόση: Πόσο πιθανά είναι τα νέα μέτρα - Τι απαντούν Τζανάκης, Γιαμαρέλλου και Παγώνη

Οι επιστήμονες αξιολόγησαν τις αποκρίσεις αντισωμάτων σε πολλαπλές υποπαραλλαγές της παραλλαγής Όμικρον του ιού SARS-CoV-2 σε 27 άτομα που είχαν ολοκληρώσει τον βασικό εμβολιασμό τους και είχαν λάβει ενισχυτική δόση και 27 άτομα που είχαν προηγουμένως προσβληθεί από κορονοϊό.

Όπως αναφέρουν, οι αποκρίσεις εξουδετερωτικών αντισωμάτων στα BA.4 και BA.5 ήταν περίπου 20 φορές χαμηλότερες από ό,τι στο αρχικό στέλεχος WA1/2020 και 3 φορές χαμηλότερες από τις παραλλαγές Όμικρον BA.1 και BA.2. «Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι οι παραλλαγές της Όμικρον συνέχισαν να εξελίσσονται», δήλωσε ο ανώτερος συντάκτης Dan H. Barouch, MD, PhD, διευθυντής του Κέντρου Έρευνας Εμβολίων και Ιολογίας στο BIDMC. «Αυτό έχει σημαντικές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία και παρέχει το ανοσολογικό πλαίσιο για τις τρέχουσες αυξήσεις των κρουσμάτων μεταξύ πληθυσμών με υψηλά ποσοστά εμβολιασμών και προηγούμενης μόλυνσης», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ