Μενού
 
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Επικίνδυνα χαρακτήρισε τα έξυπνα ρολόγια και δαχτυλίδια που υποτίθεται ότι μετρούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα χωρίς να τρυπούν το δέρμα, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, η οποία δεν εγκρίνει τη χρήση τους

Ακολουθήστε τώρα τον καινούργιο λογαριασμό του Reader στο Instagram

Σύμφωνα με τη Ny Post, η υπηρεσία δήλωσε ότι αυτό ισχύει για οποιαδήποτε ρολόι ή δαχτυλίδι που έχει αυτή τη δυνατότητα, ανεξαρτήτως μάρκας

Τα άτομα με διαβήτη για να διαχειριστούν την πάθηση, πρέπει να ελέγχουν τακτικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους με μια δακτυλική εξέταση αίματος ή με έναν αισθητήρα που τοποθετεί βελόνες ακριβώς κάτω από το δέρμα για να παρακολουθεί συνεχώς τα επίπεδα γλυκόζης.

Ο λόγος που η υπηρεσία θεωρεί ότι πρέπει να αποφεύγονται αυτά τα έξυπνα ρολόγια είναι επειδή δεν μπορούν να διακρίνουν με ακρίβεια τα ποσοστά σακχάρου στο αίμα και έτσι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε λάθος συμπεράσματα και ίσως σε κίνδυνο για τα άτομα που μπορεί να έχουν κάποιο πρόβλημα, είπε ο Robert Gabbay από την Αμερικανική Ένωση Διαβήτη.

Αυτό θα μπορούσε να ωθήσει τους ασθενείς σε κατανάλωση λάθος φαρμάκων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ψυχική σύγχυση, κώμα, ακόμα και θάνατο. 

Αρκετές εταιρείες εργάζονται σε μη επεμβατικές συσκευές για τη μέτρηση του σακχάρου στο αίμα, αλλά καμία δεν έχει δημιουργήσει ένα προϊόν αρκετά ακριβές και ασφαλές ώστε να λάβει την έγκριση του FDA, είπε David Klonoff, ο οποίος έχει ερευνήσει την τεχνολογία του διαβήτη για 25 χρόνια.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA