Μενού
karkinos
Καρκίνος | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Προειδοποιητικά σημάδια μπορεί να δείξει ο καρκίνος στον πνεύμονα σε έναν ασθενή. Και μπορεί αρκετοί να θεωρούν ότι οι καπνιστές έχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, ωστόσο μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και σε άτομα που δεν καπνίζουν.

Αυτό συνέβη και σε μία 49χρονη δασκάλα, η οποία τον περασμένο Δεκέμβριο διαγνώστηκε με τον καρκίνο όταν η ανάσα της άρχισε να «τρίζει».

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην express η Natasha Loveridge: «έχω καρκίνο του πνεύμονα, αλλά δεν καπνίζω, προκαλείται από μια γονιδιακή μετάλλαξη».

Οι γιατροί στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, άργησαν να υποψιαστούν τον καρκίνο, καθώς η 49χρονη είναι υγιής, με ισορροπημένη διατροφή, ενώ μία φορά την εβδομάδα έτρεχε για 10 χιλιόμετρα.

Το πρώτο σύμπτωμα

Η ίδια η ασθενής αναφέρει ότι το πρώτο της σύμπτωμα ήταν ο τριγμός στην αναπνοής της.

«Το πρώτο μου σύμπτωμα ήταν ότι ακουγόταν σαν να είχα καταπιεί ένα παιχνίδι σκύλου που τρίζει. Η αναπνοή μου ακουγόταν σαν μια πόρτα που τρίζει. Είχα επίσης ευερέθιστο ξηρό βήχα», ανέφερε η 49χρονη.

Μια ακτινογραφία θώρακος αποκάλυψε ανωμαλίες στον πνεύμονά της, αλλά οι γιατροί αρχικά θεώρησαν ότι η δασκάλα είχε φυματίωση.

Μέχρι τη στιγμή που διαγνώστηκε ο καρκίνος της, ήταν ήδη το τρίτο στάδιο. Μέσα σε ένα μήνα προχώρησε στο στάδιο τέσσερα και οι εξετάσεις έδειξαν ότι είχε εξαπλωθεί στον εγκέφαλό της.
 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA