Μενού
Οδηγός Χριστουγέννων
  • Α-
  • Α+

Οι στολισμένες βιτρίνες, τα φώτα στους δρόμους, οι μυρωδιές από μελομακάρονα και κουραμπιέδες, τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια στη διαπασών είναι όλα όσα προμηνύουν την ερχομό των Χριστουγέννων και μας θυμίζουν τους λόγους που αγαπάμε την πιο μαγική εποχή του έτους.

Οι μέρες που έρχονται είναι μια αφορμή να αφήσουμε πίσω μας τη ρουτίνα και να απολαύσουμε την κάθε στιγμή. Να διοργανώσουμε συγκέντρωση με την παρέα για την κλήρωση του secret Santa, να βρεθούμε σε οικογενειακά τραπέζια, να μαζευτούμε για το στόλισμα του δέντρου αλλά και να κάνουμε βόλτες στα μαγαζιά για να εμπνευστούμε για τις γιορτινές μας αγορές. Η δική μας πρόταση για να απογειώσουμε μια γιορτινή μέρα είναι η εξής: πρώτα απ’ όλα, να μαζέψουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα στο σπίτι, κι αφού επιλέξουμε τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια που προτιμά όλη η παρέα, ξεκινάμε το στόλισμα του δέντρου αλλά και του σπιτιού γενικότερα.

Τσίπουρο Δεκαράκι Ροδίτης

Έπειτα δίπλα στο δέντρο - ή και το τζάκι για όποιον τυχερό διαθέτει, απολαμβάνουμε αγαπημένους μεζέδες παρέα με το αγαπημένο τσίπουρο Δεκαράκι Ροδίτη Αλεπού που προσφέρει αμέτρητους συνδυασμούς με φαγητό και αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για τουλάχιστον τα μισά πιάτα της ελληνικής κουζίνας προσκαλώντας μας να δημιουργήσουμε ακόμη και ένα all Roditis dinner!

Το Δεκαράκι Ροδίτης Αλεπού, παράγεται μόνο από τη ροζέ ποικιλία του σταφυλιού Ροδίτη Αλεπού Τυρνάβου που θεωρείται ο καλύτερος κλώνος του σταφυλιού Ροδίτη, με μικρότερες ρόγες και χαρακτηριστικό καφερόδινο χρώμα, όπως της Αλεπούς. Η συγκεκριμένη ποικιλία ευδοκιμεί εξαιρετικά στο έδαφος της περιοχής του Τυρνάβου Δαμάσι. Αυτό που κάνει τον Τύρναβο και ιδιαίτερα το Δαμάσι ιδανικό τόπο για καλλιέργεια είναι το λεγόμενο terroir της περιοχής, δηλαδή ο συνδυασμός εδάφους και μικροκλίματος που αποτελούν το κλειδί της επιτυχίας του Δεκαράκι Ροδίτη Αλεπού!

Ο αρμονικός του χαρακτήρας γίνεται αισθητός από την πρώτη γουλιά και ξεχωρίζει για τα καθαρά, λεμονάτα αρώματα, τη δροσιστική οξύτητα, τη φρεσκάδα και ισορροπία γευστικών χαρακτηριστικών, στοιχεία που του προσδίδουν «ευρωπαϊκή» στόφα και ευελιξία στο τραπέζι, κάτι που τον κάνει εξαιρετικό σύντροφο σε κάθε περίσταση. Τέλος, επιλέγουμε μια ταινία – φυσικά χριστουγεννιάτικη!- και απολαμβάνουμε τη στιγμή, γιατί οι αναμνήσεις των Χριστουγέννων είναι ανεκτίμητες!

Τσίπουρο Δεκαράκι Ροδίτης

Με όποιον τρόπο κι αν επιλέξουμε να περάσουμε τις μέρες που έρχονται, το σίγουρο είναι ότι θα συνοδεύονται από γέλια, αγαπημένα πρόσωπα, γεύσεις και αρώματα. Στην κορυφή των προτιμήσεών μας, αυτό που θα απογειώσει την κάθε στιγμή μας είναι το αγαπημένο, παραδοσιακό, απλό και αρμονικό τσίπουρο Δεκαράκι Ροδίτη Αλεπού που θα απογειώσει την κάθε περίσταση.

Καλές γιορτές και στην υγειά μας!