Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου θα είναι διαφορετικό από όλα τα άλλα και θα περιστρέφεται γύρω από ένα αγαπημένο ποτό των Ελλήνων και των Ελληνίδων, την μπύρα. Γιατί το λέμε αυτό;
Το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Ένωσης Ζυθοποιών, θα πραγματοποιηθεί για 5η χρονιά η ενέργεια «Ανοιχτά Ζυθοποιεία 2024».
Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, όσοι αγαπούν την μπύρα θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν μερικές από τις πιο σημαντικές ζυθοποιίες και μικροζυθοποιίες της χώρας μας οι οποίες θα ανοίξουν τις πόρτες τους για να υποδεχτούν το κοινό.
Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να επισκεφτούν -τον χώρο όπου δημιουργείται η αγαπημένη τους μπύρα αλλά και να μάθουν μυστικά για τον ζύθο, τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του, για τις πρώτες ύλες και φυσικά για όλα τα στάδια παραγωγής.
Επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται πίσω από την παραγωγή των προϊόντων και φυσικά να δοκιμάσουν διαφορετικά είδη μπύρας και έτσι να ενταχθούν ακόμα περισσότερο στο μαγικό κόσμο της ζυθοποιίας.
Τα ζυθοποιεία που συμμετέχουν στην δράση:
Δείτε το πρόγραμμα ανά ζυθοποιείο ΕΔΩ.
Πιο συγκεκριμένα, κάποιες από τις δράσεις που μπορείτε να συμμετέχετε, κατά την επίσκεψη σας σε όποιο ζυθοποιείο επιλέξετε είναι:
- Ξενάγηση στους χώρους παραγωγής, όπου το κοινό θα δει από κοντά τη διαδικασία παραγωγής και εμφιάλωσης της μπύρας
- Γνωριμία με τους ζυθοποιούς και συνομιλία σχετικά με τα μυστικά της παραγωγής του αγαπημένου τους ποτού αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο
- Γευστική δοκιμή διαφορετικών ειδών μπύρας μέσω της οποίας το κοινό θα γνωρίσει νέες γεύσεις και θα αποκτήσει χρήσιμες γνώσεις για τους σωστούς τρόπους σερβιρίσματος αλλά και για τους γευστικούς συνδυασμούς μεταξύ μπύρας και φαγητού.Edit media
Το πιο σημαντικό είναι ότι όλη αυτή η περιήγηση, που θα αποτελέσει και μία πολύ όμορφη εμπειρία για όσους αγαπούν τον ζύθο, θα είναι δωρεάν, καθώς σκοπός της δράσης είναι η ενημέρωση και η σύνδεση των ζυθοποιιών με το κοινό τους.
* Η κατανάλωση μπύρας απαγορεύεται σε ηλικίες κάτω των 18 ετών και υπενθυμίζεται ότι καταναλώνουμε πάντα υπεύθυνα.
H Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ενθαρρύνει και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την καλλιέργεια της κουλτούρας της μπύρας, ενώ παράλληλα προωθεί την υπεύθυνη κατανάλωσή της.
Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών
Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών ιδρύθηκε το 2004 ως Ένωση μεγάλων ζυθοποιείων στην Ελλάδα. To 2016 υπήρξε μια σημαντική πρωτοβουλία, που οδήγησε στην διεύρυνσή της, καθώς προβλέφθηκε η συμμετοχή μικρών και μεγάλων ζυθοποιείων στην Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών. Σήμερα, μέλη της Ένωσης είναι δύο μεγάλοι και 18 μικροί Ζυθοποιοί. Η Ελληνική Ένωση Ζυθοποιών αποτελεί μέλος της Ένωσης Ζυθοποιών Ευρώπης (The Brewers of Europe), η οποία ιδρύθηκε το 1958 και έχει σήμερα ως μέλη εθνικές ενώσεις ζυθοποιίας και εταιρείες από 28 ευρωπαϊκές χώρες, εκπροσωπώντας πάνω από 10.000 ευρωπαϊκά ζυθοποιεία.
Advertorial
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.