Μενού
Erdogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντγογάν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Οι επιδιώξεις της Τουρκίας στη Θράκη είναι γνωστές όπως γνωστός είναι και ο ρόλος του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή αλλά και του μειονοτικού κόμματος DEB. Μέχρι εδώ καλά. «Εχουν γνώσιν οι φύλακες», θα πει κάποιος. Καμία αντίρρηση. Αυτό όμως, που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες στη Ροδόπη δεν έχει προηγούμενο και σίγουρα μόνο ως γραφικό δεν μπορεί να το δει κάποιος. Η παραληρηματική αυτοαναγόρευση του δημάρχου Ιάσμου σε «τοποτηρητή» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εντός της ελληνικής επικράτειας την ώρα, που ο Τούρκος πρόεδρος μας απειλεί με πόλεμο, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Ο εν λόγω δήμαρχος, Οντέρ Μουμίν, εκλέχτηκε το 2019 με το σύνθημα, «δε θα είμαι ένας συνηθισμένος δήμαρχος». Πράγματι, δε συνηθίζεται Ελληνας δήμαρχος να απολύει δημοτικούς υπαλλήλους με το αιτιολογικό ότι είναι γκιουλενιστές! Μήπως ο κύριος δήμαρχος μπέρδεψε τη χώρα, της οποίας είναι πολίτης και στην οποία είναι υπόλογος για τις πράξεις του, με τη χώρα «της καρδιάς του», όρο, που αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο Τούρκος πρόεδρος; Δε θα σταθώ στην ανακοίνωση του εκλεγμένου τοπικού άρχοντα της Ροδόπης, με την οποία διατυμπανίζει ότι ανακαλεί όλους τους αντιδημάρχους μεταβιβάζοντας στον εαυτό του όλες τις αρμοδιότητες ενώ καλεί σε άμεση παραίτηση «όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

Πολλά λέγονται από τους γνωστούς κύκλους στη Θράκη όλα αυτά τα χρόνια αλλά ποτέ δεν είχαν φτάσει στο σημείο να τα γράψουν σε επίσημο έγγραφο με το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας πάνω του

Το πραγματικό πρόβλημα, που υποκρύπτεται πίσω από αυτές τις ενέργειες, είναι ότι σε επίσημο έγγραφο, που φέρει το Εθνόσημο της Ελληνικής Δημοκρατίας και το οποίο αναρτήθηκε από το δήμο Ιάσμου στις 23 Δεκεμβρίου 2022 στη «Διαύγεια» με αριθμό πρωτοκόλλου 8920 αναφέρονται τα ακόλουθα: «Ο Δήμαρχος Ιάσμου ως Επικεφαλής και Πειθαρχικός Προϊστάμενος των υπηρεσιών: Αποφασίζει και διακόπτει, άμεσα και από σήμερα τη σύμβαση εργασίας (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας) του … του …, για σπουδαίο υπηρεσιακό λόγο, ήτοι ισχυρές ενδείξεις συμμετοχής στην τρομοκρατική οργάνωση FETO».

Θρακη_έγγραφο
Πρόκληση στη Θράκη | Reader

Η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει ως τρομοκρατική την οργάνωση του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει εξόριστος από το 1999 στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ, και δεν το ξέραμε; Προφανώς και όχι. Το παιχνίδι λοιπόν, που έχει ξεκινήσει ο συγκεκριμένος δήμαρχος στη Θράκη μέσω επίσημων εγγράφων του ελληνικού κράτους είναι πολύ επικίνδυνο. Δε θέλει και ιδιαίτερη σκέψη να αντιληφθεί κάποιος ποια συμφέροντα επιχειρεί να εξυπηρετήσει. Από το σημείο αυτό όμως μέχρι να χρησιμοποιείται ως «όχημα» της προπαγάνδας της Αγκυρας το πρόγραμμα «Διαύγεια», στο οποίο δημοσιοποιείται η κυβερνητική πολιτική και η διοικητική δραστηριότητα στην Ελλάδα, είναι πολύς δρόμος.

Στη χώρα μας υπάρχουν και νόμοι και προβλεπόμενες διαδικασίας και προϊστάμενες αρχές, στον έλεγχο των οποίων υπόκεινται όλοι οι Ελληνες πολίτες. Από αυτό τον κανόνα φυσικά και δεν εξαιρείται ο δήμαρχος Ιάσμου. Πολλά λέγονται από τους γνωστούς κύκλους στη Θράκη όλα αυτά τα χρόνια αλλά ποτέ δεν είχαν φτάσει στο σημείο να τα γράψουν σε επίσημο έγγραφο με το έμβλημα της Ελληνικής Δημοκρατίας πάνω του. Για το λόγο αυτό και επειδή οι καιροί είναι πονηροί θα πρέπει οι αρμόδιοι στα υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών να πράξουν τα δέοντα και να «μαζέψουν» το συγκεκριμένο δήμαρχο, ο οποίος μέσα στην ερντογανική παραζάλη του, δεν είναι απίθανο να κάνει και πράγματα, που δε θα μαζεύονται.