Μενού
astynomia
Ελληνική Αστυνομία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Αδέσποτη» σφαίρα τραυμάτισε 70χρονο στο Μενίδι… Τι σημαίνει η επονομαζόμενη από εμάς τους δημοσιογράφους «αδέσποτη» σφαίρα; Μια σφαίρα που προήλθε από όπλο άγνωστου δράστη ο οποίος πυροβόλησε ενδεχομένως κατά τη διάρκεια γλεντιού ή για πλάκα και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ή τον θάνατο ενός ανυποψίαστου ανθρώπου που είχε την ατυχία να βρίσκεται εκεί κοντά.

Η ουσία ωστόσο δεν κρύβεται στην «αδέσποτη» σφαίρα. Η ουσία είναι πως η ΕΛΑΣ θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει να μην έχει υπάρξει «αδέσποτη» σφαίρα αντιμετωπίζοντας ριζικά το θέμα της ανεξέλεγκτης διακίνησης και χρήσης όπλων στη συγκεκριμένη περιοχή. Η αλήθεια είναι πως κατά καιρούς στο «στρατηγείο» της ΕΛ.ΑΣ στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη γίνονται συναντήσεις με δημάρχους και συσκέψεις με ανώτατους και ανώτερους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ όπου καταγράφονται τα προβλήματα και συζητιούνται τρόποι αντιμετώπισης.

Οι πολίτες ωστόσο ζητούν αυτά που είναι στα λόγια να γίνουν πράξεις. Να μην αισθάνονται ανασφάλεια. Θέλουν τον αστυνομικό δίπλα τους, όχι απέναντι τους. Και κυρίως να τον βλέπουν και όχι το περιπολικό ή η μοτοσικλέτα της ΔΙ.ΑΣ. να είναι «είδος προς εξαφάνιση». Το να βάλουν συστήματα συναγερμού για να προστατεύσουν σπίτια και επιχειρήσεις είναι μια μορφή «θωράκισης»  αλλά το φως του λεγόμενου «φάρου» που έχουν τα περιπολικά ή τα δίκυκλα της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια της νύχτας σε γειτονιές πάντα λειτουργεί αποτρεπτικά για τους κακοποιούς και εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Καθημερινά σημειώνονται περιστατικά της λεγόμενης μικροεγκληματικότητας αλλά παράλληλα εξαρθρώνονται και αρκετές εγκληματικές ομάδες και δυστυχώς σε κάποιες από αυτές εμπλέκονται και ανήλικοι. Η δουλειά που γίνεται από τα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής είναι σημαντική ωστόσο κομβικός είναι και ο ρόλος των κατά τόπους τμημάτων Ασφάλειας και Τάξης. Και εκεί χρειάζεται ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό.

Να γίνει πλήρης αντικατάσταση όλων των ακατάλληλων οχημάτων που έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα με νέα σύγχρονα περιπολικά. Και να ενισχυθεί και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία. Η προεκλογική περίοδος και επίσημα ξεκινά και το θέμα της εγκληματικότητας αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν και πρέπει όλοι να συνεισφέρουν ώστε οι αστυνομικοί να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, να κάνουν αυτό για το οποίο εκπαιδεύτηκαν. Η κοινωνία έχει ανάγκη μια σωστά οργανωμένη και εκπαιδευμένη ΕΛ.ΑΣ.