Μενού
  • Α-
  • Α+

Κι όμως το τελευταίο χρονικό διάστημα το νησί των ανέμων έχει βρεθεί στο επίκεντρο για πολεοδομικές παραβάσεις. Κάποιων που αδιαφορώντας για τους κανονισμούς αποφάσισαν να επεκτείνουν ακόμα περισσότερο τις επιχειρήσεις τους με στόχο το επιπλέον κέρδος.

Και κάπου εκεί ξεκινούν τα επεισόδια τα οποία απασχολούν τις διωκτικές αρχές και η βεβαίωση παραβάσεων. Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση στη Μύκονο και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ανακοίνωσε ότι η Μύκονος μέχρι την 1η Μαΐου θα έχει ενισχυθεί με 100 επί πλέον αστυνομικούς και σύντομα θα πάνε ακόμη 30 αστυνομικοί, ενώ δυνάμεις διαφόρων υπηρεσιών (ΟΠΚΕ, Οικονομική Αστυνομία) κάνουν αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

Και τόνισε ότι εφόσον χρειαστεί η συμβολή των ΜΑΤ στην ασφάλεια των κατεδαφίσεων θα υπάρξει. Όπως είπε ο υπουργός, τα νησιά και τα υπόλοιπα μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος θα ενισχυθούν συνολικά με 830 αστυνομικούς, ενώ οι πύλες εισόδου- εξόδου και στα αεροδρόμια ενισχύονται με 1188 αστυνομικούς.

«Κανείς δεν πηγαίνει για διακοπές, για τουρισμό λιγοήμερο ή πολυήμερο σε μία ξένη χώρα, εάν δεν αισθάνεσαι απολύτως ασφαλής. Γεγονός λοιπόν ότι τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε τουριστικές ροές και φέτος αναμένουμε αρκετά εκατομμύρια παραπάνω από ότι πέρσι, που ήταν επίσης ένα ρεκόρ, δείχνει ότι όλη η ανθρωπότητα γνωρίζει ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν απολύτως ασφαλή προορισμό» είπε.

Ωστόσο, προβληματίζει το γεγονός ότι αστυνομικοί που θα έπρεπε να διατεθούν για την ασφάλεια Ελλήνων και ξένων τουριστών θα απασχοληθούν για πολεοδομικές παραβάσεις! Πάντως, το στοίχημα του ασφαλούς προορισμού θα κερδηθεί και φέτος.

Ωστόσο, στο προσκήνιο έχει έλθει και ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε έναν δημοφιλή προορισμό όλο το χρόνο υπάρχουν πολλές κενές θέσεις εργασίας.

Εποχιακοί υπάλληλοι κάνουν λόγο για ελάχιστα χρήματα ως μισθό, πολλές ώρες εργασίας και κακές συνθήκες διαβίωσης. Και εδώ επανέρχομαι σε αυτό που είχα αναφέρει στην αρχή περί συμμαχίας…

Πρέπει όλοι να συνεισφέρουν για την παροχή υπηρεσιών προς τους τουρίστες. Και κυρίως οι επιχειρηματίες που ασχολούνται στον τομέα του τουρισμού που είναι η βαριά βιομηχανία της Ελλάδας εδώ και πάρα πολλά χρόνια… Ας μην γκρεμίσουμε όσα χτίζαμε… 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA