Μενού
  • Α-
  • Α+

Γιατί δεν γίνεται να μείνουν ατιμώρητοι αυτοί που κλείνουν το στόμα ενός δημοσιογράφου με το να τον εκτελούν μπροστά στο σπίτι του. Είναι και θέμα Δημοκρατίας. Οι αστυνομικοί με σταδιακή και μεθοδική δουλειά βρήκαν τα στοιχεία για να συνθέσουν το παζλ. Κάποιοι μίλησαν για σημαντική καθυστέρηση στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Για τα έμπειρα στελέχη της Ασφάλειας Αττικής σημασία δεν έχει μόνο η ταχύτητα αλλά να συγκεντρώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται για να στείλουν τη δικογραφία στις δικαστικές αρχές και εκείνες να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης χωρίς αμφιβολίες ως προς την ενοχή των κατηγορουμένων. Ποτέ δεν εγκατέλειψαν την υπόθεση.

Όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης στο Αρχηγείο της Αστυνομίας συστάθηκε ειδική επιχειρησιακή ομάδα που αποτελούνταν από έμπειρους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς, οι οποίοι απασχολούνταν με τη συλλογή στοιχείων και πληροφοριών, καθώς και την επεξεργασία προανακριτικών και πληροφοριακών δεδομένων.

Τελικά, οι αστυνομικοί έφτασαν στη σύλληψη των δυο αδελφών ωστόσο έχουν ακόμη πολύ δρόμο μπροστά τους καθώς πέρα από τις όποιες ενδείξεις δεν έχουν βρει το ποιος πυροβόλησε, τον ηθικό αυτουργό και το όπλο της δολοφονίας. Τρία κομβικά σημεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση και τότε θα γίνει λόγος για πλήρη εξιχνίαση της.

Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εκφράζουν πάντως την πεποίθηση ότι με μεθοδική δουλειά θα βρουν τα στοιχεία που χρειάζονται και για τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους για τους οποίους σήμερα έχουν απλά ενδείξεις εμπλοκής.

Πρέπει να βρεθούν για να δοθούν απαντήσεις κυρίως στο ποιος κρύβεται πίσω από το έγκλημα και για ποιο λόγο εκτελέστηκε το συμβόλαιο θανάτου. Εξ αρχής οι αστυνομικοί εκτιμούσαν πως οι απαντήσεις κρύβονται στα αποκαλυπτικά του άρθρα στην ιστοσελίδα bloko.gr. Εκεί μιλούσε για ξεκαθαρίσματα λογαριασμών στο χώρο της νύχτας, στη διαφθορά στην ΕΛΑΣ και στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο Γιώργος συνέχιζε τα ρεπορτάζ και δεν φοβόταν και έστελνε αυτό το μήνυμα μέσα από τα άρθρα του. Είχε κατηγορηθεί για επαφές που είχε με άτομα που είχαν απασχολήσει τις Αρχές και για αυτό το λόγο είχε μπει και στο «μικροσκόπιο» της ΕΥΠ.

Σε κάθε περίπτωση η ΕΛ.ΑΣ όταν αφήνεται να κάνει τη δουλειά της πέρα και έξω από πολιτικές/κομματικές σκοπιμότητες την όπως πρέπει. Και το αποδεικνύει με τις εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων και τις εξιχνιάσεις σοβαρών υποθέσεων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA