Μενού
ekloges syriza
Εκλογές για υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Η κρίση στη Μέση Ανατολή και η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ τα ξημερώματα της Κυριακής (14/04) είναι προφανώς η είδηση που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Στο παραπάνω αν προσθέσετε και το γεγονός πως η ηλιόλουστη ημέρα έδωσε σε πολύ κόσμο την ευκαιρία για μια βόλτα προς τις παραλίες, έφερε σε δεύτερη και σε τρίτη μοίρα τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ποιος αλήθεια ξέρει πως η Κυριακή έχει κι αυτή την παράμετρο στην επικαιρότητά της; Κι όμως στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης από το πρωί άνοιξαν τις κάλπες προκειμένου φίλοι και μέλη του κόμματος σε όλη την Ελλάδα να αναδείξουν τις επιλογές τους όσο αφορά τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Τα περί συμμετοχής στην διαδικασία προφανώς και θα σηκώσουν συζήτηση τις επόμενες μέρες. Όπως συνήθως συμβαίνει σε κάθε ανάλογη περίπτωση. Οι αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσουν για ικανοποιητικό αριθμό, οι... απέναντι θα πουν για μικρή προσέλευση και «η ζωή συνεχίζεται». 

Ποιοι θα πάρουν το «πράσινο φως»

Πάντως όπως κι αν δει το ποτήρι κανείς, είτε μισοάδειο, είτε μισογεμάτο το βέβαιο είναι ότι για πρώτη φορά οι ψηφοφόροι ενός κόμματος θα... σχεδιάσουν το ψηφοδέλτιο. Ή τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του αφού και ο Πρόεδρος Κασσελάκης θα κρατήσει μερικές επιλογές για πάρτη του

Προφανώς και είναι μια διαδικασία που δίνει στον κάθε ψηφοφόρο το δικαίωμα να κρίνει, να ζυγίσει τις επιλογές και στο φινάλε να αποφασίσει από μια μακρά λίστα υποψηφίων, όποιον θεωρεί καλύτερο. 

Στο τέλος της βραδιάς και αφού μετρηθούν τα... κουκιά θα προκύψουν και οι εκλεκτοί. Εδώ είναι όλο το ζουμί. Εχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε από τη συγκεκριμένη διαδικασία ποιοι θα πάρουν το... πράσινο φως να διεκδικήσουν μια θέση στην Ευρωβουλή.

 Όλοι όσοι πήγαν από το πρωί στις κάλπες άραγε διάβασαν βιογραφικά; Ξέρουν τα πρόσωπα που επέλεξαν; Γνωρίζουν την δράση σου ή απλά θα... σταυρώσουν τα «λαμπερά πρόσωπα»; 

Τους πρώην αθλητές, τους πανελατζήδες των πρωϊνάδικων, τους ηθοποιούς, γενικά τους αναγνωρίσιμους. Θα το μάθουμε τις επόμενες ώρες και μέρες. Κι από το αποτέλεσμα που θα προκύψει θα φανεί κι αν όλη αυτή η διαδικασία αξίζει ή απλά έγινε για το... Θεαθήναι. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA