Μενού
  • Α-
  • Α+

Η παραμονή των Χριστουγέννων παραδοσιακά είναι μια από τις λαμπερές και πιο κεφάτες νύχτες του χρόνου. Μια νύχτα που την περιμένουμε, την κανονίζουμε, την σχεδιάζουμε πολλές -πολλές εβδομάδες πριν, ειδικά οι μικρότερες ηλικίες.

Ρεβεγιόν σε σπίτια και σε κέντρα διασκέδασης. Χιλιάδες κόσμου φοράει τα καλά του για να πιει, να φάει, να τραγουδήσει, να χορέψει, να διασκεδάσει, να ερωτευτεί, να καψουρευτεί. Να αφήσει πίσω του για ένα βράδυ, για λίγες ώρες, μέχρι το επόμενο ξημέρωμα, τα προβλήματα, τα άγχη, την γκρίζα καθημερινότητα.

Ο Βασίλης Καρράς για πολλές δεκαετίες είχε αυτόν τον ρόλο. Και να μας διασκεδάζει και να μας καψουρεύει και να μας κάνει να περνάμε καλά... Πάντα με τις απαραίτητες δόσεις κεφιού και αλκοόλ. Πόσες και πόσες φορές δεν είπαμε ή δεν ακούσαμε τι φράση «κανονίζουμε τραπεζάκι στον Καρρά, είσαι μέσα;».

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο τεράστιος Βασίλης Καρράς να... φύγει για το μεγάλο ταξίδι λίγο πριν αρχίσει μια τέτοια «νύχτα ξελογιάστρα» μια «νύχτα όμορφη». Σαν αυτές τις χιλιάδες που όλα αυτά τα χρόνια πρόσφερε απλόχερα πάνω στις πίστες όλης της Ελλάδας, αλλά και μέσα από δίσκους, κασέτες, cd ή και... στικάκια!

Σε ηλικία 70 ετών ήρθε το πικρό μαντάτο. Αναμενόμενο είναι η αλήθεια, καθώς εδώ και πολλούς μήνες ο «Βασιλάρας» έδινε την δική του μάχη. Ανιση ως συνήθως στις περιπτώσεις αυτές. Όσο κι αν συγγενείς, φίλοι και... πιστοί του προσεύχονταν όλο αυτό το διάστημα, η ζωή και ο θάνατος κάνουν το δικό τους πρόγραμμα. Πάντα. Νόμος είναι αυτός. Όσο μεγάλος και σπουδαίος κι αν είναι ο... αντίπαλος.

Βασίλης Καρράς: Σπουδαίος στο είδος του

Τέτοιος ήταν και ο Βασίλης Καρράς. Μεγάλος και σπουδαίος στο είδος του. Αυθεντικός και λαϊκός. Αφήνει πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη. Αφήνει πίσω του τραγουδάρες και... ύμνους που θα ακούγονται «αιώνια». Που πάντα θα τον θυμίζουν, πάντα θα μοιάζει να είναι... παρών με τον δικό του τρόπο.

Όπως συμβαίνει με όλους τους μεγάλους που φεύγουν. Είτε μικροί, είτε μεγάλοι. Εχουν όμως προλάβει να γράψουν ιστορία και αυτή δεν σβήνει ποτέ από τη μνήμη.

Ο Βασίλης Καρράς εκεί θα είναι πάντα... Κρυμμένος πίσω από καπνούς, μπουκάλια ουίσκι, βουνά από γαρύφαλλα, δάκρυα, καψούρες, χαρές και λύπες.

Κι... όταν τα χρόνια θα περάσουν, να τραγουδάει για κάποια Πριγκιπέσσα, να μας θυμίζει ότι είναι φαινόμενο και να απορεί αν αισθανόμαστε τύψεις...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA