Μενού
Ο Κασσελάκης στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Κασσελάκης στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τι είδαμε και τι ακούσαμε; Κάποια σκόρπια συνθήματα που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζουν κλίμα συνεδρίου, μερικά χλιαρά χειροκροτήματα από τους «παγωμένους συνέδρους», μια ομιλία που ξεκίνησε σε «χαμηλές ταχύτητες» εξελίχθηκε με πολλές σπόντες, κάποια... τσιτάτα του προέδρου και επιβεβαίωση της εσωστρέφειας δίχως τέλος και ολοκληρώθηκε με τον πρόεδρο να σηκώνει το... γάντι που του πετάχτηκε μερικές ώρες πριν. 

Ζήτησε αντίπαλο για νέες εσωκομματικές εκλογές. Αυτό είναι το όλο κάδρο που σχηματίστηκε.

Όλα αυτά κάτω από την βαριά σκιά που τα κουκούλωσε ένα και μόνο γεγονός!

Ξαφνικά το μεσημέρι της Πέμπτης, λύθηκαν όλες οι απορίες μας σχετικά με το «τί θα κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει του συνεδρίου στον ΣΥΡΙΖΑ». Ο πρώην Πρόεδρος και πρώην Πρωθυπουργός με μια μακροσκελέστατη δήλωση – τοποθέτηση... έβαλε βόμβα στα θεμέλια του γυμναστηρίου του Tae Kwon Do και... τίναξε στον αέρα το συνέδριο. 

Μέσα από εκατοντάδες λέξεις ουσιαστικά ο Τσίπρας απαξίωσε τον Στέφανο Κασσελάκη και τον καλεί εκ νέου να καταφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία, πιστεύοντας προφανώς πως αυτή την φορά δεν θα κερδίσει «το νέο, το άγνωστο και η επικοινωνία». 

Δεν χρειάζεται κανείς να είναι πολιτικός αναλυτής για να κατανοήσει πως ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επί της ουσίας... τελείωσε τον νυν με συνοπτικές διαδικασίες. Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να λέει πως δεν τον φοβίζει τίποτα, πως έχει τον κόσμο μαζί του «κλπ κλπ» αλλά ξέρει κι αυτός πια πως η αντίστροφη μέτρηση άρχισε και πιθανότατα την επόμενη των ευρωεκλογών θα πέσουν οριστικά οι τίτλοι τέλους. 

Υπάρχουν κι αυτοί που βλέπουν ακόμη πιο καταιγιστικές εξελίξεις, δηλώνοντας σίγουροι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει στις κάλπες του Ιουνίου με άλλον πρόεδρο. Κάτι τέτοιο μάλλον θα είναι... πολιτική αυτοκτονία για την Κουμουνδούρου, οπότε ίσως να μην επικρατήσει η παραπάνω άποψη. 

Πάντως δεδομένα πια το ηχηρό come back του Αλέξη Τσίπρα είναι η ξεκάθαρη δήλωση πως «δεν πάει άλλο με τον Κασσελάκη». Κι αφού κανείς από τα στελέχη που απέμειναν στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης (Παππάς, Πολάκης, Ραγκούσης, Γεροβασίλη) δεν μπορούσαν να σηκώσουν το λάβαρο της επανάστασης, επιστρατεύτηκε ο Αλέξης Τσίπρας να το κάνει με πομπώδη τρόπο και ύφος. 

Πριν μερικές μέρες άλλωστε, εδώ από το Reader επισημαίναμε πως μόλις στα 49 του χρόνια δεν μπορεί να επιλέξει την... πολιτική έρημο. Μπορεί στην επιστολή του να ξεκαθαρίζει πως «χόρτασε βήμα και χειροκρότημα» αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν έχει νέες αρχηγικές φιλοδοξίες, αλλά καλό θα είναι να αφήσουμε τον χρόνο να μιλήσει. Πιθανότατα άλλωστε να μην θέλει να κάνει το ίδιο λάθος που έκανε το περασμένο καλοκαίρι, όταν... σιώπησε και άφησε την εποχή Κασσελάκη να εισβάλλει χωρίς πρόβλημα στο κόμμα του. 

Mήπως την πριμοδότησε κιόλας. Ίσως από την άλλη εμμέσως να κατάλαβε και το λάθος που έκανε, όταν όλοι του ζητούσαν να πάρει θέση κι ο ίδιος απείχε από όλα. Τώρα γυρίζει ως τιμητής, αλλά το... μισό κόμμα χαιρέτισε για άλλες πολιτείες και όσοι έμειναν σε αυτό έχουν γίνει «χίλια κομμάτια». 

Η ιστορία θα δείξει αν έπραξε σωστά. Σε πρώτη φάση μένει να δούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει από... αύριο «ουσιαστικά» άλλον αρχηγό! Μια κατάσταση ήδη που αχνοφαίνεται...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA