Μενού
pasok-grafeia
Το σήμα του ΠΑΣΟΚ έξω από τα γραφεία του κόμματος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με το ημερολόγιο σήμερα να γράφει 7 Μαρτίου, απομένουν ακριβώς τρεις μήνες για την συγκεκριμένη ημερομηνία και ήδη όλα τα κόμματα έχουν... ανάψει για τα καλά τις μηχανές τους για το τελικό «σπριντ» προς την κάλπη, με ζητούμενο την καλύτερη δυνατή επίδοση. 

Από όσα ξέρουμε μέχρι τώρα, είναι δεδομένη σε μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, μιας και κάθε είδους δημοσκόπηση όχι μόνο την φέρνει στην πρώτη θέση, αλλά με διαφορές... χαώδεις από την δεύτερη. Εκεί όπου το βράδυ των εκλογών θα στραφούν όπως φαίνεται όλα τα βλέμματα.

Σε μια μάχη... πολιτικής επιβίωσης για τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για το ΠΑΣΟΚ, που μετά από πολλά – πολλά χρόνια, εδώ και μερικούς μήνες... φιγουράρει στην 2η θέση των γκάλοπ. 

Χωρίς πάντως να πλησιάζει στο ελάχιστο την Νέας Δημοκρατία, αλλά χωρίς να έχει αποκτήσει και... μαξιλαράκι ασφαλείας στον 3ο «και δοκιμαζόμενο από την διάσπαση» ΣΥΡΙΖΑ.

 Το δεύτερο είναι που μάλλον έχει προκαλέσει και στο Κίνημα τον μεγάλο εκνευρισμό των ημερών. Οι δηλώσεις στελεχών όπως αυτές του Αντιπροέδρου της Βουλής, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ότι το κόμμα του δεν μπορεί να πείσει και να ... πάρει από την φθορά του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη κι αν σε όλα αυτά προστεθεί και τα όσα συνέβησαν την προχθεσινή θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ο με αφορμή το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ένα είναι το βέβαιο. 

Ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν μπαίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές και υπάρχει και ο αστερίσκος της κομματικής πειθαρχίας όσο αφορά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, που έρχεται προς ψήφιση στην ολομέλεια το βράδυ της Παρασκευής. 

«Το ΠΑΣΟΚ έπαθε ΣΥΡΙΖΑ;» θα αναρωτηθεί κανείς; Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες θα το δείξουν. Σε καμία περίπτωση στην Χαριλάου Τρικούπη δεν επιθυμούν να βάλουν ένα τέτοιο... αυτογκόλ. Σε μια εποχή που πέρασαν δημοσκοπικά στην δεύτερη θέση, σε μια εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει κόμμα υπό διάλυση, δεν είναι δυνατό να μη μπορούν να ανακάμψουν και να μοιάζουν ως βέβαιοι δεύτεροι με προοπτική προς τα πάνω και όχι... στάσιμοι. 

Λιγότερο από 100 ημέρες πριν τις κρίσιμες ευρωεκλογές, στο ΠΑΣΟΚ θα ήθελαν να έχουν διαφορετικό αέρα στα πανιά τους και όχι να... αγκομαχούν να περάσουν το «προβληματικό πλέον σχήμα της Κουμουνδούρου» ή να συγκρίνονται στις δημοσκοπήσεις με το λαϊκίστικο μόρφωμα της Ελληνικής Λύσης. 

Όσο κι αν στελέχη του Κινήματος τονίζουν πως πρόβλημα δεν υπάρχει και το κόμμα είναι συμπαγές προς τις εκλογές, δεν λείπουν τα... μικρά ή μεγάλα εμπόδια που δεν πείθουν για κάτι τέτοιο. Η εσωστρέφεια που δεν αφήνει να δοθεί η απαιτούμενη ώθηση προς τα μπρος. 

Αν οι διαρροές στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια... γρατζούνισε το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν το τσάκισε, η ψηφοφορία της Παρασκευής είναι ο πρώτος μεγάλος σκόπελος που θα κρίνει πολλά ενόψει της συνέχειας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA