Μενού
PASOK
ΠΑΣΟΚ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Από το «κλάσικο» ΝΔ- ΠΑΣΟΚ που είχε μονοπωλήσει τις δεκαετίες του '80, του '90 και το '00 ή από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ με την ΝΔ που... προέκυψε στην καθημερινότητά μας στα «μνημονιακά» χρόνια.

Κι ανάμεσα τους κι άλλες πολλές με πιο μικρά κόμματα που έπαιρναν τον δικό τους χρόνο (ή μήνες) δημοσιότητας. Μέχρι που χάθηκαν εντελώς από τον πολιτικό χάρτη. Αλήθεια θυμάστε το Ποτάμι; Τους ΑΝΕΛ; Την Ένωση Κεντρώων; Το ΔΗΚΚΙ; Την Πολιτική Άνοιξη; Την Χρυσή Αυγή; Καλά την τελευταία καλύτερα να μην την θυμάστε. Δεν χάνετε και κάτι.

Τις τελευταίες εβδομάδες με αφορμή την τραγωδία των Τεμπών μας προέκυψε μια νέα πολιτική κόντρα. Για εξεταστικές και για προανακριτικές. Για επιτροπές γενικώς... Αυτή ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Παραδοσιακές δυνάμεις που εσχάτως (νιώθουν πως) ανακάμπτουν. Κυρίως φυσικά λόγω της διάσπασης (ή μήπως διάλυσης) του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι αφού το κόμμα της Κουμουνδούρου έχει μπλέξει ανάμεσα στα... παϊδάκια της Νέας Σμύρνης και τα δίχτυα του εμφυλίου του και η ΝΔ όπως φαίνεται καιρό τώρα δεν έχει αντίπαλο στο πολιτικό ρινγκ, στην Χαριλάου Τρικούπη και στον Περισσό... βλέπουν φως και μπαίνουν. Τα μηνύματα που εισπράττουν άλλωστε από τα γκάλοπ τους δίνουν αυτό το δικαίωμα με τελικό προορισμό φυσικά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου.

Το τελευταίο άλλωστε της Opinion δείχνει το ΠΑΣΟΚ ως 2ο κόμμα, κάτι που είχε να συμβεί περισσότερο από 11-12 χρόνια και το ΚΚΕ στο διψήφιο (όσον αφορά την εκτίμηση ψήφου). 

Οι πάντες πλέον καταλαβαίνουν στα δύο κόμματα πως μπροστά τους απλώνεται «πεδίον δόξης λαμπρόν» και θα κάνουν τα πάντα προκειμένου στο τελευταίο «κατοστάρι» πριν τις κάλπες για το Ευρωκοινοβούλιο να πετύχουν τους στόχους τους και προφανώς να πάρουν πουσάρισμα για τις επόμενες εθνικές.

Να έχουν τον πρώτο λόγο ακόμη και σε περίπτωση που (μάλλον φαντάζει βέβαιο) προκύψει και νέο κόμμα εκεί στα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια γι' αυτή την περίπτωση το ΚΚΕ θα πρέπει να είναι προετοιμασμένο καλύτερα αφού εκεί θα υπάρχει η πολυπόθητη κοινή δεξαμενή ψήφων.

Πάντως το βέβαιο είναι πως όσο ο... σεισμός συνεχίζεται στο κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη, τόσο ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ θα... ξιφομαχούν όλο και πιο «φωναχτά» για ευνόητους λόγους!

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.