Μενού
  • Α-
  • Α+

Με διπλή εκπροσώπηση και ωδή στην ισότητα των δύο φύλων η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε ότι Λευτέρης Πετρούνιας και Άννα Κορακάκη, θα είναι οι δύο αθλητές που θα μοιραστούν την ελληνική σημαία και θα ανοίξουν την παρέλαση της Τελετής Έναρξης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, στις 23 Ιουλίου.

Διαβάστε επίσης: Λευτέρης Πετρούνιας: Προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, δύο αθλητές από κάθε αποστολή θα κρατούν τη σημαία της χώρας τους στην Τελετή Έναρξης. Η σχετική απόφαση πάρθηκε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή στο πλαίσιο της Ισότητας των Φύλων.

«Νιώθω τεράστια τιμή που θα κρατήσω την σημαία μας καθώς εκπληρώνεται ένα όνειρο που είχα από παιδί! Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και είμαι σίγουρος ότι αυτή η στιγμή θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό και την καρδιά μου», δήλωσε ο Λευτέρης Πετρούνιας, χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο.

«Είναι πραγματικά σπουδαία η τιμή που μου κάνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και θέλω να την ευχαριστήσω που με επέλεξε. Θα είναι σίγουρα μοναδικό το συναίσθημα να κρατάς τη σημαία της πατρίδας σου στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων σε μία μάλιστα ιστορική στιγμή, καθώς αυτό θα το κάνω μαζί με τον Λευτέρη», ήταν οι ατάκες της Άννας Κορακάκη που κατέκτησε δύο μετάλλια (χρυσό και χάλκινο) το 2016.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA