Μενού
  • Α-
  • Α+

Το παράπονό του για τη μη μετάδοση της προσπάθειάς του στους Ολυμπιακούς Αγώνες  από την ΕΡΤ εξέφρασε ο Λευτέρης Πετρούνιας. «Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Ελληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωϊ για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο.» ανέφερε. 

Σε δήλωσή του ο Λευτέρης Πετρούνιας αναφέρει:«Σίγουρα το πρόγραμμα που έκανα ήταν πολύ καλό, αλλά μπορεί να πάει ακόμα παραπάνω ο βαθμός. Πλέον μπήκαμε στον τελικό οι οκτώ, οι οποίοι είναι όλοι πολύ καλοί, εκεί θα ανταγωνιστούμε και οι κριτές θα δουν ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των αθλητών για να νικήσει ο καλύτερος. Πάντως θα μπορούσε να είναι ακόμα μεγαλύτερη η διαφορά που είχα στους βαθμούς με τους άλλους.» Για τον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου ο Πετρούνιας τόνισε: «Πιστεύω ότι μπορεί να φτάσω ακόμα πιο ψηλά σε επίπεδο βαθμών. Σκοπεύω να παρουσιάσω ακόμα καλύτερο πρόγραμμα για να φτάσω στην κατάκτηση του μεταλλίου. Περιμένετε και θα δείτε…»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Δυσαρέσκεια ΕΟΕ για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Πετρούνια

Θέση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τη μη μετάδοση από την ΕΡΤ της προσπάθειας του Ελληνα πρωταθλητή Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό αγώνα των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είχε πάρει νωρίτερα η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Συγκεκριμένα, η ΕΟΕ εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της για το γεγονός ότι δεν μεταδόθηκε από τη Δημόσια Τηλεόραση η εξαιρετική προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια στον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

H απάντηση της ΕΡΤ 

Από την πλευρά της η ΕΡΤ υποστήριξε σε ανακοίνωσή της πως το εν λόγω ατόπημα οφείλεται «στους Ιάπωνες σκηνοθέτες της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, καθώς δεν έδειξαν την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, προφανώς θεωρώντας ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή».

https://www.youtube.com/watch?v=KfR7jH8ScqM

Λίγο αργότερα, μέσα από το μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ1, δόθηκε η επίσημη απάντηση από τη δημόσια τηλεόραση: «Να σας ενημερώσουμε ότι αμέσως μόλις έχουμε τα χαρακτηριστικά πλάνα από τον αγώνα του Λευτέρη Πετρούνια, θα τα μεταδώσουμε αμέσως. Η καθυστέρηση οφείλεται στον συντονισμό από την πλευρά της ιαπωνικής τηλεόρασης και του σκηνοθέτη». 

Ποια είναι η αλήθεια για τη μη μετάδοση

Η ΕΡΤ υποστήριξε ότι η ευθύνη για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Πετρούνια ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην παραγωγή που μοιράζει την εικόνα για τα τηλεοπτικά δίκτυα και υποστήριξε πως με τη σειρά της θα εκφράσει τη δυσαρέσκειά της. Ωστόσο, έμπειροι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι που γνωρίζουν τη διαδικασία, υποστηρίζουν πως η ΕΡΤ θα μπορούσε να έχει παραγγείλει εξ αρχής το ειδικό feed, ανάλογα με το αγώνισμα που επιθυμεί να δείξει, άσχετα με τη διεθνή εικόνα. Και απ' ό,τι φάνηκε εκ του αποτελέσματος δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να δείξει το σύνολο σχεδόν του αγωνίσματος, αλλά όχι την προσπάθεια του Ελληνα πρωταθλητή που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA