Μενού
  • Α-
  • Α+

Να εστιάσουν όλοι στην προοπτική να πάρει ακόμα ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καλεί όλους ο Λευτέρης Πετρούνιας με μήνυμά του στο Twitter, λέγοντας να μη δοθεί περισσότερη βάση στη μη μετάδοση της προσπάθειάς του από την ΕΡΤ.  Πάντως δεν παραλείπει να... τρολάρει λέγοντας «Σε περίπτωση που δεν το είδατε τελείωσε ο τελευταίος όμιλος και προκρίθηκα 1ος»! 

«Σε περίπτωση που δεν το είδατε τελείωσε ο τελευταίος όμιλος και προκρίθηκα 1ος. Ας μην δώσουμε περισσότερη βάση στο τι συνέβη με την μετάδοση και ας εστιάσουμε στο χαρούμενο γεγονός πως πάμε για το 2ο Χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες 5 χρόνια μετά!Πάμε δυνατά Ελλάδα μου!» έγραψε.

https://twitter.com/Petrounias_E/status/1418963205305651209?ref_src=twsrc^tfw

Νωρίτερα, με δήλωσή του ο Πετρούνιας είχε χαρακτηρίσει το συμβάν «ατόπημα και άδικο».

«Νιώθω απογοητευμένος και με θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι κάποιοι Ελληνες, λίγοι ή πολλοί δεν ξέρω, ξύπνησαν πρωϊ για να δουν στην τηλεόραση Πετρούνια και δεν είδαν Πετρούνια. Δεν είμαι ποδοσφαιριστής, δεν είμαι μπασκετμπολίστας, δεν είμαι σε άθλημα που κάθε Σαββατοκύριακο με βλέπουν στις τηλεοράσεις τους και θεωρώ ότι είναι ατόπημα και άδικο» είχε πει.

H απάντηση της ΕΡΤ 

Από την πλευρά της η ΕΡΤ υποστήριξε σε ανακοίνωσή της πως το εν λόγω ατόπημα οφείλεται «στους Ιάπωνες σκηνοθέτες της τηλεοπτικής μετάδοσης του προκριματικού, καθώς δεν έδειξαν την προσπάθεια του Λευτέρη Πετρούνια, προφανώς θεωρώντας ως ιδιαίτερα σημαντικές τις προσπάθειες άλλων αθλητών και όχι την προσπάθεια του Χρυσού Ολυμπιονίκη στους κρίκους το 2016 και παγκόσμιου πρωταθλητή».

Λίγο αργότερα, μέσα από το μεσημεριανό δελτίο της ΕΡΤ1, δόθηκε η επίσημη απάντηση από τη δημόσια τηλεόραση: «Να σας ενημερώσουμε ότι αμέσως μόλις έχουμε τα χαρακτηριστικά πλάνα από τον αγώνα του Λευτέρη Πετρούνια, θα τα μεταδώσουμε αμέσως. Η καθυστέρηση οφείλεται στον συντονισμό από την πλευρά της ιαπωνικής τηλεόρασης και του σκηνοθέτη». 

https://www.youtube.com/watch?v=KfR7jH8ScqM

Ποια είναι η αλήθεια για τη μη μετάδοση

Η ΕΡΤ υποστήριξε ότι η ευθύνη για τη μη μετάδοση της προσπάθειας του Πετρούνια ανήκει αποκλειστικά και μόνο στην παραγωγή που μοιράζει την εικόνα για τα τηλεοπτικά δίκτυα και υποστήριξε πως με τη σειρά της θα εκφράσει τη δυσαρέσκειά της. Ωστόσο, έμπειροι τηλεοπτικοί δημοσιογράφοι που γνωρίζουν τη διαδικασία, υποστηρίζουν πως η ΕΡΤ θα μπορούσε να έχει παραγγείλει εξ αρχής το ειδικό feed, ανάλογα με το αγώνισμα που επιθυμεί να δείξει, άσχετα με τη διεθνή εικόνα. Και απ' ό,τι φάνηκε εκ του αποτελέσματος δεν το έκανε, με αποτέλεσμα να δείξει το σύνολο σχεδόν του αγωνίσματος, αλλά όχι την προσπάθεια του Ελληνα πρωταθλητή που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA