Μενού
  • Α-
  • Α+

Εξαιρετικά δυσαρεστημένος με την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου έμεινε ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ωστόσο, όπως τόνισε θα σεβαστεί την απόφαση των αρχών και θα συνεργαστεί μαζί τους έως ότου αναχωρήσει από την χώρα. Υποστήριξε ακόμη ότι ελπίζει να επιστρέψει συγκεντρωμένος στο τένις και στο επόμενο Australian Open. «Νιώθω άβολα που το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων ήμουν εγώ και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ» δήλωσε φανερά απογοητευμένος.

Διαβάστε ακόμη: Ρούμπεν Σεμέδο: Νέα ανάρτηση, νέα θέση - «Ο Ολυμπιακός ήταν πάντα στο πλευρό μου, διαστρέβλωσαν την πληροφορία»

«Είμαι εξαιρετικά απογοητευμένος με την απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει την αίτησή μου για δικαστικό έλεγχο της απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης να ακυρώσει τη βίζα μου, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορώ να μείνω στην Αυστραλία και να συμμετάσχω στο Australian Open. Σέβομαι την απόφαση του Δικαστηρίου και θα συνεργαστώ με τις αρμόδιες αρχές σε σχέση με την αναχώρησή μου από τη χώρα.

Νιώθω άβολα που το επίκεντρο των τελευταίων εβδομάδων ήμουν εγώ και ελπίζω ότι όλοι τώρα μπορούμε να επικεντρωθούμε στο παιχνίδι και το τουρνουά που αγαπώ. Θα ήθελα να ευχηθώ τα καλύτερα στους παίκτες, τους υπεύθυνους του τουρνουά, το προσωπικό, τους εθελοντές και τους φιλάθλους. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τους φίλους, την ομάδα, τους υποστηρικτές, τους φιλάθλους και τους Σέρβους συμπολίτες μου για τη συνεχή υποστήριξή σας. Ήσασταν όλοι μια μεγάλη πηγή δύναμης για μένα» ανέφερε.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο επιβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω δικαστικές κινήσεις για το θέμα του Τζόκοβιτς. Η μόνη επιλογή που είχε ο Σέρβος τενίστας ήταν να ζητήσει άδεια για να εκδικαστεί η υπόθεσή του στο Ανώτατο Δικαστήριο, την κορυφαία νομική δικαιοδοσία της Αυστραλίας. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η δικηγορική του ομάδα του δεν θα ακολουθήσει αυτή την επιλογή, η οποία θα ήταν απίθανο να πετύχει και επίσης μακροχρόνια.

Χοκ: Αυτή η απόφαση ακύρωσης ελήφθη για λόγους υγείας

Ο υπουργός Μετανάστευσης Άλεξ Χοκ χαιρέτισε την απόφαση του Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου να απορρίψει ομόφωνα την προσπάθεια του Νόβακ Τζόκοβιτς να ανατρέψει την αφαίρεση της βίζας του. Ο κ. Χοκ είπε ότι η απόφαση ήταν συνεπής με μια ισχυρή συνοριακή πολιτική που απαγόρευε τα διεθνή ταξίδια νωρίτερα στην πανδημία του COVID.

«Αυτή η απόφαση ακύρωσης ελήφθη για λόγους υγείας, ασφάλειας και καλής τάξης, με τη βάση ότι ήταν προς το δημόσιο συμφέρον. Χαιρετίζω την απόφαση να διατηρήσουμε ισχυρά τα σύνορά μας και να διατηρήσουμε τους Αυστραλούς ασφαλείς. Όπως είπα την Παρασκευή, οι Αυστραλοί έχουν κάνει πολλές θυσίες κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας και δικαίως αναμένουν ότι το αποτέλεσμα αυτών των θυσιών θα προστατευθεί.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μαζί πετύχαμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά θνησιμότητας, τις ισχυρότερες οικονομίες και τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού στον κόσμο. Τα ισχυρά σύνορα είναι θεμελιώδη για τον αυστραλιανό τρόπο ζωής, όπως και το κράτος δικαίου. Η κυβέρνησή μας πάντα το κατανοούσε αυτό και ήταν έτοιμη να λάβει τις αποφάσεις και τις ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία της ακεραιότητας των συνόρων μας. Ευχαριστώ το Ελεγκτικό Συνέδριο για την άμεση προσοχή του σε αυτά τα ζητήματα και την υπομονή όλων των εμπλεκομένων καθώς έχουμε εργαστεί για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Τώρα είναι καιρός να συνεχίσουμε με το Australian Open και να επιστρέψουμε στην απόλαυση του τένις το καλοκαίρι» ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.

Τον Τζόκοβιτς θα αντικαταστήσει στο Australian Open ο Ιταλός Σαλβατόρε Καρούζο, νούμερο 150 στην παγκόσμια κατάταξη. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA