Μενού
  • Α-
  • Α+

Ωρα τελικού και... μεταλλίου για τον Λευτέρη Πετρούνια που το απόγευμα της Κυριακής 21 Αυγούστου συμμετέχει στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο κορυφαίος Ελληνας αθλητής θα διεκδικήσει το έκτο χρυσό μετάλλιο στους κρίκους και αν το καταφέρει θα γράψει Ιστορία καθώς θα γίνει μόλις ο δεύτερος αθλητής στα στα 67 χρόνια του θεσμού, που έχει πάρει χρυσό μετάλλιο έξι φορές στο ίδιο όργανο.

Διαβάστε ακόμη: Θρίαμβος Τσιτσιπά με 2-1 επί του Μεντβέντεφ - Στον τελικό του Masters στο Σινσινάτι

Την περασμένη Πέμπτη, στον προκριματικό, ο Πετρούνιας συγκέντρωσε 15.100 βαθμούς δείχνοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση μετά από την αποχή ενός χρόνου και προερχόμενος από επέμβαση στον δεξιό ώμο. Ο Έλληνας πρωταθλητής μπήκε με την κορυφαία βαθμολογία στην προνομιούχο οκτάδα, όπως συμβαίνει κάθε φορά από τότε που ξεκίνησε την θριαμβευτική πορεία του στον θεσμό.

Αντίπαλοί του θα είναι, κατά σειρά πρόκρισης, οι Αντέμ Ασίλ (Τουρκία, 14,933 β. στον προκριματικό), Βίντσεντς Χεκ (Αυστρία, 14,866 β.), Κόρτνεϊ Τάλοχ (Βρετανία, 14,733 β.), Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία, 14,666 β.), Αρτούρ Αβετισιάν (Αρμενία, 14,633 β.), Νικίτα Σιμόνοφ (Αζερμπαϊτζάν, 14,600 β.) και Ιγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία, 14,400 β.), σε μία μάχη που θα ξεκινήσει πάλι από μηδενική βάση.

Ο τελικός στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο θα αρχίσει στις 16:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA