Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 42 ετών με έναν ιδιαίτερο, συγκλονιστικό και βαθιά συγκινητικό τρόπο καθώς με μήνυμα που είχε ετοιμάσει και δημοσιεύθηκε σε όλους τους λογαριασμούς του στα social media, είπε μόνος του το «αντίο». Με έναν, όμως, συγκινητικό τρόπο είναι «συστηθεί» και στο ευρύ κοινό στην Ελλάδα, πριν από δύο δεκαετίες. Ποιος δεν θυμάται την περιπέτειά του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ με το πόδι του να σπάει κατά τη διάρκεια του αγώνα και ο ίδιος να κραυγάζει πάνω στο ταπί.

Διαβάστε ακόμη: «Δεν μπορώ ρε παιδιά…»: «Λύγισε» ο Παναγιώτης Στάθης ενώ διάβαζε την ανάρτηση του Αλέξανδρου Νικολαΐδη

Πήγε στην Αυστραλία με ελπίδες για διάκριση, όμως η μοίρα είχε άλλα σχέδια, καθώς στον ημιτελικό του τάε κβο ντο κόντρα στον Κολομβιανό Μίλτον Κάστρο υπέστη κάταγμα στο πόδι. Μόλις έπιασε το πόδι του και κατάλαβε τι έχει γίνει ενστικτωδώς άρχισε να φωνάζει στη μητέρα του. «Εσπασε, έσπασε μαμά» ακούστηκε να φωνάζει προκαλώντας δάκρυα σε όσους παρακολούθησαν τη στιγμή.

Ο τραυματισμός εκείνος τον άφησε για περίπου δύο χρόνια εκτός αγώνων. Ομως ο ίδιος ήταν μαχητής όπως απέδειξε σε όλη του τη ζωή. Τέσσερα χρόνια αργότερα είναι παρών στους Αγώνες στην Αθήνα και κατακτά το ασημένιο μετάλλιο. Και το ίδιο θα κάνει και το 2008 στο Πεκίνο, επιβεβαιώνοντας πως η θέληση μπορεί να μπει πάνω από οποιαδήποτε αναποδιά.

Δείτε στο τέλος του βίντεο τον τραυματισμό του και την κραυγή που προκάλεσε ρίγη σε όλους τους Ελληνες:

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA