Μενού
tentogloy
Μίλτος Τεντόγλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην Ελλάδα βρέθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Στίβου, Φατίχ Σιντιμάρ, όπου και επισκέφθηκε τα γραφεία του ΣΕΓΑΣ για να παραλάβει τη δωρεά από τα παπούτσια του Μίλτου Τεντόγλου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ευχαρίστησε τόσο την Ελλάδα για τη συνεισφορά της στους φονικούς σεισμούς που σημειώθηκαν στις αρχές Φεβρουαρίου σε Τουρκία και Συρία αντίστοιχα, όσο και τον Έλληνα πρωταθλητή του στίβου, τον οποίο και προσκάλεσε στο «δεύτερο σπίτι του».

Στο ίδιο πλαίσιο της επίσκεψης θέλοντας να δείξει την ευγνωμοσύνη του στον Τεντόγλου παρέδωσε ένα δώρο και μία επιστολή, προκειμένου να τον ευχαριστήσει προσωπικά για τη δωρεά του προς τον δοκιμαζόμενο τουρκικό λαό. Υπενθυμίζεται ότι ο Ολυμπιονίκης αποφάσισε να δημοπρατήσει τα παπούτσια που στάθηκαν αφορμή για να ακυρωθεί νίκη του σε μίτινγκ στίβου, αλλά και χρήματα προς τον λαό της Τουρκίας, ο οποίος και επλήγη περισσότερο από τους φονικούς σεισμούς των 7,8 και 7,6 Ρίχτερ.

Το παρών στη συνάντηση έδωσε το μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και ειδικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Παναγιώτης Δημάκος και ο CEO του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού της Κωνσταντινούπολης, Σερκάν Μπαλτατσί.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Σιντιμάρ προς τον Έλληνα πρωταθλητή:

«Αγαπητέ Μιλτιάδη Τεντόγλου, Αγαπητέ μας Πρωταθλητή, ο Ολυμπισμός και η ιδιότητα του Ολυμπιονίκη δεν αναφέρεται μόνο στις διακρίσεις στον αθλητικό τομέα. Αναφέρεται εξίσου στον καλό χαρακτήρα και στην προσωπικότητα ενός ανθρώπου, κι εσύ είσαι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αυτής της περιγραφής. Εξ’ ονόματος της πατρίδας μου, της Τουρκίας, θέλω να εκφράσω την τεράστια ευγνωμοσύνη μας για την τόσο σημαντική βοήθεια προς τα θύματα των σεισμών.

Η Ελληνική διασωστική αποστολή βρέθηκε στις πληγείσες πόλεις από την πρώτη στιγμή του σεισμού, οι Έλληνες πολίτες ήταν κοντά μας με τις προσφορές τους από την πρώτη μέρα, εσύ όμως έδειξες σε μας αλλά και σε όλο τον κόσμο, πόση δύναμη έχει η διεθνής γλώσσα του αθλητισμού. Θα ήθελα να σε προσκαλέσω στην Τουρκία «το δεύτερο σπίτι σου» προκειμένου να επισκεφτούμε μαζί τα θύματα των σεισμών, το συντομότερο δυνατόν και όταν το πρόγραμμά σου το επιτρέψει. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αυτοθυσία σου και ο Τουρκικός λαός θα προσεύχεται πάντοτε για την επιτυχημένη πορεία σου. Σου εύχομαι κάθε επιτυχία στο υπόλοιπο της καριέρας σου».