Μενού
michael-schumacher
Μίκαελ Σουμάχερ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οργη στην οικογένεια του -πολλάκις- πρωταθλητή με το μονοθέσιο της Ferrari στη Formula 1, Μίκαελ Σουμάχερ, προκάλεσε μία ψεύτικη συνέντευξη που δημιουργήθηκε, όπως αναφέρουν και οι σχετικές πληροφορίες, μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Η συνέντευξη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δόθηκε σε γερμανικό περιοδικό και έχει προκαλέσει την αντίδραση της οικογένειας, η οποία και σκέφτεται να κινηθεί νομικά. Μάλιστα, στο εξώφυλλο του περιοδικού διαφημιζόταν ότι πρόκειται για την πρώτη του συνέντευξη μετά και το ατύχημά του.

Παρά τις υποσχέσεις του περιοδικού για τη συνέντευξη, εντός του άρθρου ανάφεραν ότι πρόκειται για μία συνέντευξη, η οποία και είχε γίνει μέσω του συστήματος της τεχνητής νοημοσύνης. Η «συνέντευξη» έγινε μέσα από συγκεκριμένο λογισμικό, στο οποίο και αναπαράγεται διάλογος ενός υπολογιστή με δημοφιλείς προσωπικότητες, όπως και ο Μίκαελ Σουμάχερ. Θα γινόταν, μάλιστα, χρησιμοποιώντας προηγούμενες δηλώσεις και συνεντεύξεις του πιλότου της Formula 1. Οπως προαναφέρθηκε, η υπόθεση θα έχει συνέχεια, καθώς η οικογένειά του θα κινηθεί νομικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA