Κάθε χρόνο που διοργανώνονται Ολυμπιακοί Αγώνες, διεξάγονται κοντά χρονικά και τα Gay Games. Μία διοργάνωση που διεξήχθη πέρυσι σε Χονγκ Κονγκ και Γουαδαλαχάρα, ενώ το 2026 θα φιλοξενηθεί από την Βαλένθια.
Η διοργάνωση πέρα από το αθλητικό της στοιχείο, θέλει να προμοτάρει ουσιαστικά την αποδοχή της LGBT κοινότητας, μέσω των αγώνων.
Ο θεσμός ξεκίνησε το 1982 από το Σαν Φρανσίσκο και για το 2030 ήδη 25 πόλεις έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Να τονιστεί πως η διοργάνωση περιλαμβάνει όλα τα ολυμπιακά αθλήματα και είναι ανοιχτή σε συμμετοχή προς όλους τους αθλητές, ακόμη και τους straight, αν θελήσουν να συμμετέχουν για να υποστηρίξουν τον θεσμό.
Ανάμεσά τους, σύμφωνα με το Insidethegames, είναι και η Αθήνα.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gazzetta.gr
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.