Μενού
Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον
Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον σε συνέντευξη Τύπου | AP Photos / Aaron Favila
  • Α-
  • Α+

Ο πρώην προπονητής της Εθνικής Αγγλίας και της Λάτσιο, Σβεν-Γκόραν Έρικσον, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης σε ραδιοφωνικό σταθμό της Σουηδίας πως διαγνώστηκε με καρκίνο και «έχει έναν χρόνο ζωής ακόμη».

Ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον ανακοίνωσε, μάλιστα όπως αναφέρει το Sky News, πως ο καρκίνος βρίσκεται στο τελικό στάδιο γεγονός που μειώνει τις πιθανότητές του για επιβίωση. «Έχω στην καλύτερη περίπτωση ένα χρόνο ζωής» ανέφερε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.

«Όλοι καταλαβαίνουν ότι έχω μια ασθένεια που δεν είναι ιάσιμη. Όλοι μαντεύουν ότι πρόκειται για καρκίνο και έτσι είναι. Αλλά πρέπει να παλέψω όσο περισσότερο μπορώ» δήλωσε, παράλληλα, ο Σβεν-Γκόραν Έρικσον μιλώντας για το πρόβλημα υγείας του.

«Δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος. Είναι καλύτερα να μην το σκέφτεσαι» κατέληξε.

Σβεν-Γκόραν Έρικσον: Τι είπε για το πρόβλημα υγείας του

«Ίσως στην καλύτερη περίπτωση έχω έναν χρόνο ζωής, στη χειρότερη ακόμη λιγότερο, ή στην καλύτερη περίπτωση υποθέτω ακόμη περισσότερο» προσθέτοντας ότι οι γιατροί «δεν μπορούν να βρουν μια μέρα για αυτό».

«Έτρεχα πέντε χιλιόμετρα την ημέρα πριν πάω στο νοσοκομείο, προτού λιποθυμήσω και καταρρεύσω και αποδείχθηκε πως είχα καρκίνο» συνέχισε ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας. «Ήρθα από το τίποτα και αυτό σε κάνει να σοκάρεσαι».

«Δεν πονάω πολύ. Αλλά διαγνώστηκα με μια ασθένεια που μπορείς να την επιβραδύνεις αλλά δεν μπορείς να τη χειρουργήσεις. Οπότε είναι αυτό που είναι» είπε και συνέχισε: «Είναι καλύτερα να μην το σκέφτεσαι. Πρέπει να ξεγελάσεις τον εγκέφαλό σου. Θα μπορούσα να τριγυρνάω και να το σκέφτομαι συνέχεια και να κάθομαι στο σπίτι και να είμαι δυστυχισμένος και να σκέφτομαι ότι είμαι άτυχος και ούτω καθεξής».

«Είναι εύκολο να καταλήξεις σε αυτή τη θέση. Αλλά όχι, να βλέπεις τις θετικές πλευρές των πραγμάτων και να μην θάβεσαι στις αναποδιές, γιατί αυτή είναι η μεγαλύτερη αναποδιά απ' όλες φυσικά» κατέληξε.

Σβεν-Γκόραν Έρικσον: Το πέρασμά του από την Εθνική Αγγλίας

Ο Έρικσον παραιτήθηκε από αθλητικός διευθυντής της Karistad Football πέρυσι, λόγω προβλημάτων υγείας που για προσωπικούς λόγους δεν κατονόμασε, ενώ η προπονητική του καριέρα ήταν σπουδαία, με σταθμούς όπως την Εθνική Αγγλίας και τη Λάτσιο.

Μεταξύ 2001 και 2006 προπόνησε τη λεγόμενη «χρυσή γενιά» ποδοσφαιριστών στην ομάδα της Αγγλίας, μεταξύ των οποίων οι θρύλοι στο κέντρο, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Στίβεν Τζέραρντ και Φρανκ Λάμπαρντ.

Ηγήθηκε της ομάδας κατά τη διάρκεια δύο Παγκοσμίων Κυπέλλων και του Euro 2004.

Διαβάστε επίσης

Βόλος: Μέσα στο σπίτι της βίωνε τον εφιάλτη η ανήλικη - Τι θα υποστηρίξει ο πατέρας στην απολογία του

Πέτρος Κουλαξίδης: Ο «βρυκόλακας του Κιλκίς» που σκότωνε μια γυναίκα σε κάθε χωριό

Οι πιο υπερτιμημένοι προορισμοί στον κόσμο - Δείχνουν για μνημείο μια ψεύτικη πέτρα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA