Μενού
mitsotakis rehagel gazzetta awards
Κυριάκος Μητσοτάκης και Όττο Ρεχάγκελ στα Gazzetta Awards | Εurokinissi/LATO KLODIAN
  • Α-
  • Α+

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» στα Gazzetta Awards στο Μέγαρο Μουσικής και βράβευσε τον Ότο Ρεχάγκελ ως Hall of famer για την κατάκτηση του Euro το 2004 με την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός, παραλαμβάνοντας το γραφείο ανέφερε ότι έδωσε μία συμβουλή στον πρωθυπουργό.

«Τώρα που πήρα το βραβείο έδωσα και μία συμβουλή στον πρωθυπουργό. Εύχομαι να παίρνετε έξυπνες αποφάσεις όπως πήραμε και εμείς τότε στην Πορτογαλία.
Όταν είσαι κάπου υπεύθυνος πρέπει να παίρνεις αποφάσεις που να είναι όλοι ικανοποιημένοι», είπε ο Ρεχάγκελ και πρόσθεσε πως «γνώρισα την αδερφή σας Ντόρα Μπακογιάννη και περάσαμε ωραίες στιγμές» με τον πρωθυπουργό να αναφέρει με χιούμορ: «και εγώ την γνωρίζω καλά».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός πήρε το λόγο και τόνισε: «Είμαι πολύ συγκινημένος  που βρίσκομαι μαζί σας. Είναι τιμητικό για μένα να βραβεύσω έναν άνθρωπο που υπήρξε πρωταγωνιστής μίας μοναδικής διαδρομής, μίας ομαδικής προσπάθειας που έφερε την πατρίδα μας στην κορυφή της Ευρώπης. 

Όλοι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτό το καλοκαίρι του 2004 και το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να τιμήσουμε 20 χρόνια μετά τον στρατηγό, τον μεγάλο πρωταγωνιστή αυτής της προσπάθειας». 

Μητσοτάκης για άνοιγμα γηπέδων

«Σε αυτήν την ενδιαφέρουσα συγκυρία να ευχηθώ τα βραβεία αυτά να συμπέσουν με το άνοιγμα των γηπέδων με διαφορετικούς κανόνες από αυτούς που ζήσαμε στο παρελθόν. Μία συλλογική προσπάθεια, για την οποία θα χρειαστούμε τη βοήθεια όλων.

Έχει έρθει η ώρα πια να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα, να προσφέρουμε στους φιλάθλους ποιότητα και ασφάλεια όπως αρμόζει σε ένα πραγματικό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα» τόνισε ο πρωθυπουργός ενώ ο Ότο Ρεχάγκελ πρόσθεσε:

«Δεν έχω βάλει γκολ εγώ αλλά οι παίκτες μας. Εγώ απλά τους συμβούλεψα και ακολούθησαν τις συμβουλές μου».

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι απένειμε βραβείο στη Φανή Χαλκιά για τη συνολική προσφορά της στον αθλητισμό.

Ο πρωθυπουργός έφθασε στο Μέγαρο Μουσικής με την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, περίπου στις 8 το βράδυ. Κατά την άφιξη του ο πρωθυπουργός μίλησε με τον Ότο Ρεχάγκελ, τον Θοδωρή Ζαγοράκη και τον Γιώργο Πομάσκι και με τον μικρό Γιάννη Παπαστεφανάκη.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA