Οι «Μαύροι Αστέρες»... έλαμψαν στις καθυστερήσεις. Η Γκάνα ξεκίνησε με το...σωστό πόδι τη διαδρομή της στο Μουντιάλ του 2026, έκαμψε με γκολ του Γιρένκι στο 90+5, την αντίσταση του ισάξιου Παναμά στη μεταξύ τους συνάντηση (που ξεκίνησε υπό βροχή) για τον 12ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Τoronto Stadium (BMO Field).
Καλύτερος ο Παναμάς στο πρώτο ημίχρονο, δημιούργησε προϋποθέσεις, η Γκάνα δυσκολεύτηκε να «βρει» τον Σεμένιο και αντιμετώπισε δυσκολίες απέναντι στην ομάδα της Κεντρικής Αμερικής.
Ο τερματοφύλακας της Γκάνας, Λόρενς Ατί Ζίγκι, καλύτερος παίκτης της ομάδας του στα πρώτα 45’, αναγκάστηκε μετά από σύγκρουση να παραχωρήσει τη θέση του στον Μπέντζαμιν Ασάρε (46’).
Οι «Μαύροι Αστέρες» εμφανίστηκαν βελτιωμένα μετά την ανάπαυλα, προϊόν και των αλλαγών του Κάρλος Κειρόζ, που έφερε δύο πιο...ζωηρούς επιθετικούς (Φατάου, Τόμας-Ασάντε), αλλά και εξαιτίας της αισθητής πλέον παρουσίας του Σεμένιο.
Αμφότερες έχασαν ευκαιρίες, περισσότερες και καλύτερες η Γκάνα, που κατάφερε τελικά στις καθυστερήσεις με τον Καλέμπ Γιρένκι από ασίστ του Τόμας-Ασάντε να πάρει τους τρεις βαθμούς, σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με 12 λεπτά καθυστερήσεις στην επανάληψη.
Στον πάγκο ήταν ο Μπάμπα Ράχμαν (Γκάνα/ΠΑΟΚ).
Οι συνθέσεις:
Γκάνα (Κάρλος κειρόζ): Ζίγκι (46' Ασάρε), Σενάγια, Αντζετέι, Οπόκου, Μενσά, Σεμένιο, Οβούσου (78' Σίμπο), Γιρένκι, Νουαμά (58' Φατάου), Σουλεμανά (58' Τόμας- Ασάντε), Τζόρνταν Αγιού (87' Άντου).
Παναμάς (Τόμας Κρίστιανσεν): Μοσκέρα, Μπλάκμαν (90' Γοντόι), Κόρντομπα, Ράμος, Χάρβεϊ, Αντράντε, Μουρίγιο, Μαρτίνες (63' Λοντόνο),Ροντρίγκες (74' Ντίας), Μπάρσενας , Γουότερμαν (63' Φαγιάρντο).
- Γυναικοκτονία στη Δράμα: Γιατί ο ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. «κλείδωσε στο συρτάρι» τις συνεδρίες με τον 51χρονο
- Τσίπρας από Κύπρο: «Πάμε να νικήσουμε στις εκλογές και να φέρουμε αλλαγή πολιτικής»
- Ο άνθρωπος που αμφισβητεί ανοιχτά όσα ξέραμε για την Ικαρία
- Πέθανε ο ηθοποιός Σωτήρης Τσόγκας - Ήταν παντρεμένος με τη Μαίρη Ραζή
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.