Μενού
Rashidi-Yekini
Ρασίντ Γεκινί
  • Α-
  • Α+

Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Νιγηριανούς ποδοσφαιριστές. Τον είδαμε και στα μέρη μας να φορά για λίγο τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αν δεν είχε φύγει πρόωρα σήμερα ο Ρασίντ Γεκινί θα γινόταν 60 χρονών και ακριβώς αυτή την επέτειο τιμά το σημερινό Google Doodle.

Mε το σημερινό Doodle η Google τον Νιγηριανό ποδοσφαιριστή Rashidi Yekini, που έχει μείνει στην ιστορία ως ο κορυφαίος σκόρερ της χώρας και θεωρείται ευρέως ένας από τους καλύτερους Νιγηριανούς αθλητές όλων των εποχών.

doodle

 

Ο Ρασίντ Γεκινί στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι του 1994, ο Γιεκινί συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό. Στην ομάδα του Πειραιά ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι με την προοπτική της μεταγραφής του Γιεκινί καθώς πέραν του ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Νιγηρίας και του γεγονότος ότι είχε ανακηρυχθεί ως ο καλύτερος Aφρικανός ποδοσφαιριστής της σεζόν 1992-1993, ο Γιεκινί ερχόταν στον Ολυμπιακό όντας σε εξαιρετική φόρμα, μιας και με την προηγούμενη ομάδα του, τη Βιτόρια Σετούμπαλ, είχε καταφέρει να πετύχει 90 γκολ σε σύνολο 108 εμφανίσεων.

Ωστόσο, ο Γιεκινί δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί στις ανάγκες του Ολυμπιακού και του Ελληνικού Πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να αποτελέσει παρελθόν από τον ελληνικό σύλλογο λίγους μήνες μετά.

yekini

 

Ο Ρασίντ Γιεκινί πέθανε αιφνιδίως στις 4 Μαΐου 2012 σε ηλικία 48 ετών. Τα ακριβή αίτια του θανάτου του δεν είναι ακόμα γνωστά, ωστόσο το 2011, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της πατρίδας του ανακοίνωσαν ότι ο Γιεκινί μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας έπασχε από διπολική διαταραχή και βαριά κατάθλιψη, κάτι που τον οδήγησε στο να μένει μόνος του παρά το γεγονός ότι είχε τρεις γυναίκες και τρία παιδιά. Φημολογείται επίσης πως μετά το τέλος της επαγγελματικής του καριέρας και μέχρι το θάνατό του, ο Ρασίντ Γιεκινί αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA