Μενού
Faiq Bolkiah
Φαΐκ Μπολκιάχ | Instagram @fjefrib
  • Α-
  • Α+

To 2023 ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγινε πλουσιότερος κατά 260 εκατομμύρια δολάρια, αθροίζοντας τόσο τις απολαβές του από την Αλ Νασρ όσο και από συμφωνίες εκτός γηπέδου. Το ίδιο διάστημα ο Λιονέλ Μέσι «έβγαλε» 135 εκατ. δολάρια και ο Νεϊμάρ 112 εκατ.

Τα στοιχεία από το Forbes δύσκολα επιδέχονται αμφισβήτησης, ωστόσο δεν λένε ακριβώς την αλήθεια. Ή για να ακριβολογούμε, λένε τη μισή «αλήθεια». Γιατί ναι μεν οι συγκεκριμένοι σούπερ σταρ είδα τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς να αυξάνονται κατά πολλά εκατομμύρια δολάρια, σε καμία περίπτωση όμως δεν κατάφεραν να πλησιάσουν τον πιο πλούσιο ποδοσφαιριστή του πλανήτη!

Ο λόγος για τον Φαΐκ Μπολκιάχ, που μπορεί στους περισσότερους ποδοσφαιρόφιλους να μην λέει και πολλά, είναι όμως ο ποδοσφαιριστής με τη μεγαλύτερη προσωπική περιουσία με τα ποσά να προκαλούν ίλιγγο, όχι μόνο σε εμάς αλλά και στον Μέσι και στον CR7.

Σύμφωνα με το transfermarkt η αξία του στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου δεν ξεπερνά τις 150 χιλ. ευρώ. Η προσωπική του περιουσία όμως ξεπερνά τα 18,7 δισεκατομμύρια ευρώ! 

Γεννημένος το 1998 στις ΗΠΑ, ο Μπολκιάχ, είναι ανιψιός του Σουλτάνου του Μπρουνέι, και παρότι σπούδασε στο Μπράντφιλντ της Μεγάλης Βρετανίας, ακολούθησε το όνειρό του που ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής.

Αριστεροπόδαρος χαφ, πέρασε από τις ακαδημίες αγγλικών ομάδων, έκανε δοκιμαστικά στα μεγάλα κλαμπ του Νησιού και τελικά κατέληξε, το 2016 στη Λέστερ. Στην πρώτη ομάδα των «αλεπούδων» δεν κατάφερε να φτάσει και το 2020 αναχώρησε για την Πορτογαλία και τη Μαρίτιμο. Φόρεσε τη φανέλα της - για την ακρίβεια της U23 - σε ένα παιχνίδι και ο δρόμος του τον έβγαλε στην Ταϊλάνδη. Άλλωστε το ποδόσφαιρο για τον ίδιο είναι χόμπι... Για δύο χρόνια φόρεσε τη φανέλα της Τσονμπούρι και φέτος αγωνίζεται για τη Ρατσαμπούρι με την οποία έχει σκοράρει δύο φορές.

Πριν από περίπου δύο μήνες τραυματίστηκε, με την είδηση να κάνει τον γύρω του κόσμου και τους ανθρώπους της ομάδας σχεδόν να... απολογούνται γι αυτό. «Σήμερα είναι η πιο θλιβερή μέρα. Ο αδερφός μου, ο πρίγκιπας Faiq Jefri Bolkiah τραυματίστηκε ενώ έπαιζε για εμάς» είχε αναφέρει στα social media ο πρόεδρος της Ρατσαμπούρι, Tanawat Nitikanchana.

Ο ίδιος κρατά χαμηλό προφίλ και δίνει σπάνια συνεντεύξεις. Σε μία από αυτές στο φημισμένο Four Four Two είχε πει πως: «Παίζω ποδόσφαιρο από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από πολύ νεαρή ηλικία μου άρεσε να βγαίνω στο γήπεδο και να έχω τη μπάλα στα πόδια μου. Οι γονείς μου πάντα με υποστήριζαν και με βοήθησαν να πετύχω το όνειρο μου και να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA