Μενού
aek-panaitolikos
ΑΕΚ - Παναιτωλικός | Eurokinissi/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

«Φρένο» έβαλε ο Παναιτωλικός στην ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με «χρυσό» σκόρερ τον Μιγκέλ Λουίς στο 73' υποχρέωσε την Ένωση στην πρώτη εφετινή της ήττα (1-0), ενώ παράλληλα μπορεί να μην έριξε από την κορυφή, αλλά αυτό είναι πολύ πιθανό να γίνει το βράδυ της Κυριακής (6/10) σε περίπτωση νίκης των Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ ή, ενός εκ των δύο, σε ΟΑΚΑ και Λιβαδειά αντίστοιχα.   

Ο Παναιτωλικός απέδειξε ότι δεν ήταν τυχαίο το «διπλό» απέναντι στον ΟΦΗ, αλλά και το 0-0 με τον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης», αντίθετα, επιβεβαίωσε τη δυναμική που έχει η ομάδα στο εφετινό πρωτάθλημα απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.

Απόψε ήταν η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να φύγει ούτε με το βαθμό της ισοπαλίας από το Αγρίνιο. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο πρώτο 45λεπτο, προσπάθησε είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα να βρει κενούς διαδρόμους για να σκοράρει, είχε τις στιγμές της, αλλά το γκολ δεν ήρθε.

Το ημίχρονο έκλεισε με μία ξαφνική αντεπίθεση του Παναιτωλικού και τον Ντίας να μπαίνει στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν άστοχο. Με την επέμβαση του Στρακόσα στο βολέ του Λομόνακο ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο (48'), ενώ τρία λεπτά μετά η ΑΕΚ «απάντησε» με το χαμηλό σουτ του Πινέδα να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσάβες (κόρνερ).

Ευκαιρία έχασε ο Πιερό στο 62' για να βάλει μπροστά στο σκορ την ΑΕΚ. Το σουτ του Κοϊτά από αρκετά πλάγια μετατράπηκε σε ιδανική ασίστ για τον φορ από την Αϊτή, μόνο που η προβολή που έκανε έμοιαζε περισσότερο με απόκρουση, αστοχώντας απελπιστικά εξ επαφής! Στο 70' ο Στάγιτς με σωτήρια προβολή δεν επέτρεψε στον Λιούμπιτσιτς να σκοράρει από το πέναλτι.

Κι ενώ η ΑΕΚ «έψαχνε» το γκολ, στο 73', με τον Βίντα εκτός για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ο Παναιτωλικός άνοιξε το σκορ με το τελείωμα του Λουίς από την ασίστ του Μαυρία (1-0).

Η ΑΕΚ πίεσε για την ισοφάριση, άφησε κενούς χώρους στην άμυνά της και στο 87' λίγο έλλειψε να το πληρώσει, με τον Στρακόσα να κάνει σωτήρια επέμβαση στο σουτ του Μάϊντεβατς. 

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

  • ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Πετράκης): Τσάβες, Σιέλης, Παντελάκης, Στάγιτς, Μαυρίας (90'+1 Μπακάκης), Νικολάου (59' Λουίς), Πέρες, Λιάβας, Μπουζούκης (58' Ρόα), Ντίας (71' Μπελεβώνης), Λομόνακο (71' Μαϊντεβατς)
  • ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στρακόσα, Ρότα (75' Αμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Πήλιος (75' Χατζισαφί), Σιμάνσκι (65' Λιούμπιτσιτς), Περέιρα, Κοϊτά, Ελίασον (65' Γκαρσία), Πινέδα (75' Γκατσίνοβιτς), Πιερό
Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...