Ο Ραφαήλ Παγώνης είναι από σήμερα (27/7) πρωταθλητής Ευρώπης για τενίστες ηλικίας κάτω των 14 ετών. Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε στην Τσεχία, ο 13χρονος Ελληνας πρωταθλητής, επικράτησε με χαρακτηριστική άνεση (6-1, 3-6, 6-2) του Ολλανδού, Λόρενς Ντράϊβερ και κατέκτησε το τρόπαιο, αποδεικνύοντας ότι δικαίως συγκαταλέγεται στα «ανερχόμενα αστέρια» του λαοφιλούς αθλήματος, ανά την υφήλιο.
Διαβάστε επίσης: Ραφαήλ Παγώνης: Ο 14χρονος Έλληνας «Ράφα» που σαρώνει το Wimbledon
Ο νεαρός τενίστας δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο του και πήρε το πρώτο σετ με 6-1, ενώ στο δεύτερο σετ, ο Ντράϊβερ αντέδρασε και προηγήθηκε με 5-1. Παρά την προσπάθεια του Παγώνη, ο οποίος μείωσε άμεσα σε 5-3, ο Ολλανδός κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 (6-3).
Στο τρίτο και καθοριστικό σετ, ο Έλληνας τενίστας αξιοποίησε την ψυχραιμία του στα κρίσιμα σημεία, διόρθωσε τα λάθη που έκανε στο δεύτερο σετ και έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου με 2-1 σετ (6-1, 3-6, 6-2).
Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο Παγώνης πανηγύρισε τον τίτλο έχοντας στα χέρια του την ελληνική σημαία.
- Απίστευτο περιστατικό στο Παγκράτι: Οδηγός μηχανής ξυλοκόπησε 36χρονη επειδή δεν ήθελε να περιμένει να παρκάρει
- Μπεν Στίλερ: Πώς ένα tweet 3 λέξεων προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων μετά τους πυροβολισμούς στην Ουάσινγκτον
- Καταγγελία ΟΙΕΛΕ για το homeschooling: «Περίεργη έκρηξη αιτήσεων μαθητών ιδιωτικών σχολείων για κατ’ οίκον διδασκαλία»
- Κρήτη: Πάνω σε ελιά κατέληξε το στρατιωτικό ελικόπτερο - Σώθηκε το πλήρωμα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.