Μενού
Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι
Τουρίστες στο Παρίσι | AP Photos / Aurelien Morissard
  • Α-
  • Α+

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2024 μπορεί να πλησιάζουν, η Γαλλία από την άλλη βιώνει ακόμη μία πολιτική κρίση μετά τις ευρωεκλογές, καθώς η χώρα μπαίνει σε εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου.

Παρόλα αυτά, αρκετοί είναι οι τουρίστες που σπεύδουν στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, οι οποίοι φέτος θα είναι σχετικά διαφορετικοί σε σχέση με άλλες χρονιές, εντάσσοντας νέα αθλήματα.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πώς μπαίνουν νέα αθλήματα

Αν και πολλά αθλήματα έχουν καταθέσει υποψηφιότητα, η ένταξη στο ολυμπιακό πρόγραμμα είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Υπάρχουν δύο στοιχεία του ολυμπιακού αθλητικού προγράμματος: Το αρχικό πρόγραμμα αποτελείται από τα βασικά αθλήματα που βλέπετε σε κάθε αγώνα και φιλοξενεί αθλήματα που επιλέγονται από την πόλη.

Για να εξεταστεί η ένταξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, το άθλημα πρέπει να έχει μια διεθνή ομοσπονδία που «αναγνωρίζει» η ΔΟΕ. Οι αναγνωρισμένες διεθνείς ομοσπονδίες έχουν συμμετοχή από ένα ευρύ φάσμα χωρών και ηπείρων, ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και τηρούν πολλούς κανόνες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων κατά του ντόπινγκ και της χειραγώγησης των αγώνων.

Το αναγνωρισμένο καθεστώς δεν εγγυάται την ένταξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σκάκι, το μπιλιάρδο και το cheerleading τα οποία είναι όλα αναγνωρισμένα από τη ΔΟΕ, αλλά δεν έχουν ακόμη συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Τα μέλη της ΔΟΕ ψηφίζουν για το αρχικό αθλητικό πρόγραμμα περίπου επτά χρόνια πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων. Μόλις ένα άθλημα μπει σε αυτόν τον κατάλογο, μπαίνει σχεδόν μόνιμα στο πρόγραμμα, αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντα.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Τα νέα αθλήματα στο Παρίσι

Ένα από τα αθλήματα που θα δούμε στο Παρίσι, είναι το breakdance ο γνωστός -σε όλους μας- χωρός που οι ρίζες του τοποθετούνται χρονικά τη δεκαετία του 1970 στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η διοργάνωση στο Παρίσι θα περιλαμβάνει αγωνίσματα ανδρών και γυναικών με 16 χορευτές, άνδρες και γυναίκες. Θα υπάρχουν τρεις γύροι, διάρκειας ενός λεπτού, όπου οι διαγωνιζόμενοι θα δείχνουν τις κινήσεις τους.

Παράλληλα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα υπάρξει καλλιτεχνική κολύμβηση ανδρών, μαραθώνιος με σκυταλοδρομία, κανόε καγιά και το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα που ακούει στο όνομα kiteboarding.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA