Μενού
tsitsipas
Στέφανος Τσιτσιπάς | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήθελε πρεμιέρα με το... δεξί και την είχε. Ο Έλληνας τενίστας πέρασε στο δεύτερο γύρο του US Open κερδίζοντας τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό σκορ (6-2, 6-3, 6-4 σε μία ώρα και 56 λεπτά) τον Μίλος Ράονιτς. Πλέον, στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει τον Ελβετό Ντόμινικ Στρίκερ, ο οποίος επικράτησε του Αυστραλού Ποπίριν με 3-1 σετ. Ο 25χρονος Έλληνας τενίστας είχε απαντήσει απέναντι στα μεγάλα σερβίς του Καναδού και κατάφερε να φτάσει σε μια απόλυτα ελεγχόμενη πρόκριση.

Υπόθεση δύο game ήταν το πρώτο σετ. Στο τέταρτο game ο Ράονιτς δημιούργησε διπλό break point αλλά ο Τσιτσιπάς κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του. Στο πέμπτο game ο Έλληνας τενίστας βρέθηκε εκείνος με διπλό break point, έσπασε το σερβίς του αντιπάλου του και έπειτα τα πράγματα έγιναν απλά για εκείνον. Κράτησε το σερβίς του δύο φορές, έκανε ακόμα ένα break στο όγδοο game για να κλείσει το πρώτο σετ με 6-2.

Το δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για break αλλά δεν τα κατάφερνε. Έτσι, φτάσαμε ως το όγδοο game όπου ο 25χρονος Έλληνας χρειάστηκε να φτιάξει τρία break points για να εκμεταλλευτεί το τελευταίο. Αυτό ήταν αρκετό αφού στη συνέχεια έκλεισε το σετ με 6-3.

Στο τρίτο σετ το ματς... ζωντάνεψε. Από την μία ο Τσιτσιπάς ήθελε να τελειώσει τον αγώνα, ενώ ο Ράονιτς πάλευε να μείνει ζωντανός. Ο Καναδός ήταν εκείνος που έκανε break στο έκτο game για να προηγηθεί με 4-2, όμως ο Τσιτσιπάς απάντησε αμέσως και στη συνέχεια με την ψυχολογία στα ύψη κατάφερε να κλείσει το παιχνίδι κατακτώντας τα επόμενα τρία games για να πάρει έτσι την πρόκριση στον επόμενο γύρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA