Μενού
Ο τενίστας Νικ Κύργιος
Συνέντευξη Τύπου του τενίστα, Νικ Κύργιου | AP PHOTOS / Mark Baker
  • Α-
  • Α+

Ο Ελληνοαυστραλός τενίστας Νικ Κύργιος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο TalkTV, αναφέρθηκε στις στιγμές που «πάλευε» με την κατάθλιψη μετά τον τελικό του Wimbledon 2019 και για το πώς τον έσωσε ο Βρετανός τενίστας Άντι Μάρεϊ.

Ο Νικ Κύργιος μίλησε, όμως, και για τις στιγμές που αυτοτραυματιζόταν, παρά τις επιτυχίες του στα κορτ. «Ήταν μία πολύ σκοτεινή περίοδος. Κέρδισα δύο τουρνουά στο tour, ενώ έπινα κάθε βράδυ, αυτοτραυματιζόμου, έκαιγα πράγματα στο χέρι μου, κοβόμουν» σημείωσε.

«Το να αυτοτραυματίζομαι μού έγινε εθισμός. Μισούσα τον εαυτό μου. Μισούσα το να περπατάω και να είμαι ο Νικ Κύργιος» σημείωσε ο τενίστας.

Νικ Κύργιος: Πώς τον έσωσε ο Άντι Μάρεϊ

Ο Νικ Κύργιος δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον συνάδελφό του, Άντι Μάρεϊ, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που παρατήρησαν τα χέρια του και τον βοήθησαν με την κατάθλιψη.

«Ο Άντι πάντα ήταν πολύ υποστηρικτικός μαζί μου. Από τη στιγμή που μπήκα στο tour. Είδε ότι υπήρχε πολύ ταλέντο και πολλή δουλειά να γίνει, οπότε αμέσως με προστάτευσε. Λίγο μετά, συνειδητοποίησε πως ήμουν παίκτης που χάραζε τον δικό του δρόμο, αλλά παρέμεινε ένα άτομο που ήταν πάντα εκεί για μένα. Μια μέρα είδε τις ουλές μου και με ρώτησε τι ήταν αυτό στο χέρι μου» σημείωσε.

«Εκείνη την περίοδο ήμουν πολύ άσχημα και προφανώς ο Άντι προσπαθούσε να βοηθήσει, ήμουν όμως πολύ κλειστός στον εαυτό μου και δεν το έβλεπα. Ακόμα μέχρι σήμερα του είμαι ευγνώμων, τον ευχαριστώ πολύ για όλα όσα έκανε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA