Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, λίγο πριν τον μεγάλο τελικό του UEFA Super Cup, ... έπαιξε «μεγάλη μπάλα» και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο σε δηλώσεις του με αφορμή τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια.

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός είναι πρόβλημα της κοινωνίας. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει μεσαία τάξη να ισορροπήσει τη κατάσταση» είπε ο Πεπ Γκουαρδιόλα, στην κάμερα της Cosmote TV και πρόσθεσε:

«Οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από πείνα ο άλλος μισός πεθαίνει από χοληστερίνη. Ό,τι συνέβη στην Ελλάδα, συμβαίνει και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, είναι θέμα παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας επίσης, αλλά όσοι είναι στην εξουσία κλέβουν τα πάντα και έτσι δυσκολεύει η κατάσταση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA