Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα τελευταία χρόνια, η Jacob & Co και η Bugatti συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν μια σειρά από μοναδικά ρολόγια, εμπνευσμένα από τη Chiron, και αυτή είναι η τελευταία τους δημιουργία.

Με το όνομα Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal, το ρολόι μοιράζεται πολλά από τα χαρακτηριστικά που έχουν τα άλλα ρολόγια tourbillon της σειράς. Αυτό σημαίνει ότι διαθέτει ένα πλήρως λειτουργικό αντίγραφο του W16 υπερτροφοδοτούμενου κινητήρα της Chiron, στο οποίο κινούνται τα έμβολα και περιστρέφονται οι υπερσυμπιεστές.

Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο ρολόι να ξεχωρίζει από τα άλλα είναι το γεγονός ότι η θήκη είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από κρύσταλλο ζαφειριού, που χρειάστηκε αρκετούς μήνες επεξεργασίας για να δημιουργηθεί και που τη συνέχεια, το ζαφείρι βάφτηκε σε μια απόχρωση του μπλε.

Το ρολόι περιλαμβάνει το «Shock Protection System» της Jacob & Co, πινελιές από ροζ χρυσό 18 καρατίων, ένα λαστιχένιο λουράκι και μια αγκράφα από ροζ χρυσό 18 καρατίων. Έχει δημιουργηθεί μόνο μία μονάδα και ένας τεχνίτης χρειάστηκε περίπου 120 ώρες για να ολοκληρώσει την κατασκευή του. Όσο για την τιμή, φτάνει στο 1,5 εκατομμύριο δολάρια (1,34 εκατ. ευρώ). Για τη σύγκριση, μια καινούρια Bugatti Chiron κοστίζει στις ΗΠΑ περίπου 3 εκατ. δολάρια (2,67 εκατ. ευρώ).

https://player.vimeo.com/video/666148597?h=b923abe686

Bugatti Chiron Blue Sapphire Crystal from Jacob & Co on Vimeo.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA