Μενού
Φόρτιση ηλεκτρικού αυτοκινήτου
To νέο ηλεκτρικό EX30 | Volvo
  • Α-
  • Α+

Ανοδικά συνεχίζει να κινείται η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων, καθώς περιορίζονται τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα με κρίσιμα εξαρτήματα, όπως οι ημιαγωγοί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ACEA (Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων), η άνοδος τον Ιούνιο ανήλθε στο 17,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Οι ταξινομήσεις ξεπέρασαν το 1 εκατ. μονάδες, φθάνοντας το 1.045.000 οχήματα.

Σε όλες τις χώρες καταγράφηκε άνοδος, με μοναδική εξαίρεση την Ουγγαρία. Στην Ελλάδα η αύξηση τον Ιούνιο ανήλθε σε 20,8%. Για πρώτη φορά τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (EV) ξεπέρασαν σε μερίδιο τα πετρελαιοκίνητα (diesel): 15,1% έναντι 13,4%.

Πιο δημοφιλής επιλογή παραμένουν τα βενζινοκίνητα μοντέλα αν και το μερίδιό τους φθίνει σταδιακά (36,3%), ενώ ακολουθούν τα υβριδικά (24,3%). Τα plug-in υβριδικά (PHEV) έχουν μερίδιο 7,9% και τα υπόλοιπα (όπως υγραερίου ή φυσικού αερίου) 3%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA