Ανοδικά συνεχίζει να κινείται η ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτων, καθώς περιορίζονται τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα με κρίσιμα εξαρτήματα, όπως οι ημιαγωγοί. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ACEA (Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων), η άνοδος τον Ιούνιο ανήλθε στο 17,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022. Οι ταξινομήσεις ξεπέρασαν το 1 εκατ. μονάδες, φθάνοντας το 1.045.000 οχήματα.
Σε όλες τις χώρες καταγράφηκε άνοδος, με μοναδική εξαίρεση την Ουγγαρία. Στην Ελλάδα η αύξηση τον Ιούνιο ανήλθε σε 20,8%. Για πρώτη φορά τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (EV) ξεπέρασαν σε μερίδιο τα πετρελαιοκίνητα (diesel): 15,1% έναντι 13,4%.
Πιο δημοφιλής επιλογή παραμένουν τα βενζινοκίνητα μοντέλα αν και το μερίδιό τους φθίνει σταδιακά (36,3%), ενώ ακολουθούν τα υβριδικά (24,3%). Τα plug-in υβριδικά (PHEV) έχουν μερίδιο 7,9% και τα υπόλοιπα (όπως υγραερίου ή φυσικού αερίου) 3%.
- Ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: Διακοπή μετά από σύγκρουση Κωνσταντοπούλου με συγγενείς
- Μαρία Σολωμού: Οι πόζες με μαγιό από τις διακοπές και το α λα γαλλικά κομπλιμέντο της Παπουτσάκη
- Μουντιάλ 2026: Ο Μέσι αποκάλυψε γιατί έκλαψε μετά το πρώτο γκολ - «Δεν είχε σχέση με το ποδόσφαιρο»
- Η Dara στο Reader: «Η Eurovision είναι σαν τους Ολυμπιακούς - Όταν έχεις όραμα, το μυαλό δεν μπορεί να σβήσει»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.