Μενού
O CEO της Opel, Φλόριαν Χατλ
  • Α-
  • Α+

Την Ελλάδα επισκέφθηκε πρόσφατα ο Φλόριαν Χατλ, Διευθύνων Σύμβουλος της Opel στην Ευρώπη. Στα πλαίσια της επίσκεψής του, ο κ. Χατλ συναντήθηκε με στελέχη του Ομίλου Συγγελίδη, ο οποίος έχει αναλάβει την εισαγωγή των μοντέλων της γερμανικής μάρκας στην Ελλάδα από το 2021. 

Μάλιστα, μετά τη μετάβασή της στον Όμιλο Συγγελίδη, η Opel έχει επιδείξει σημαντική αύξηση μεριδίου αγοράς και βρίσκεται στη 2η θέση των πωλήσεων στην ελληνική αγορά, μετά το πρώτο εξάμηνο του 2023.

«Από την αρχή του έτους έχουμε υπερδιπλασιάσει το μερίδιό μας στην αγορά των επιβατικών, συγκριτικά με την περσινή χρονιά. Βρισκόμαστε στη δεύτερη θέση των συνολικών πωλήσεων επιβατικών και ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων. Μάλιστα, το Corsa μας είναι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο στην Ελληνική αγορά, ανεξαρτήτως κατηγορίας, κατά το πρώτο μισό του έτους», δήλωσε ο Φλόριαν Χατλ.

Opel CEO Φλόριαν Χατλ

Εξίσου επιτυχημένη είναι η εμπορική πορεία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων της Opel. Κατέχει τη δεύτερη θέση στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, με μερίδιο αγοράς πάνω από 10%, το οποίο είναι υψηλότερο από το συνολικό μερίδιό της στην ελληνική αγορά.

«Πρόκειται για μια πολλά υποσχόμενη επίδοση, απόλυτα εναρμονισμένη με τη στρατηγική μας να γίνουμε μία πλήρως ηλεκτρική μάρκα στην Ευρώπη έως το 2028. Θέλουμε να κάνουμε την Opel ακόμα πιο επιτυχημένη στην Ελληνική αγορά και να αυξήσουμε περαιτέρω το μερίδιό μας στην αγορά των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες της μάρκας μας», πρόσθεσε ο κ. Χατλ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.