Μενού
Mercedes-Benz
Σύστημα συλλογής δεδομένων από λακκούβες στους δρόμους | Mercedes-Benz
  • Α-
  • Α+

Οι  τεχνολογίες που έχουν αναπτύξει οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιτρέπουν στα οχήματα να «επικοινωνούν» μεταξύ τους αλλά και με τις υποδομές, βελτιώνοντας την οδική ασφάλεια. Η Mercedes-Benz κάνει ένα ακόμα βήμα, λανσάροντας για πρώτη φορά στις ΗΠΑ ένα σύστημα που θα καταγράφει τις λακκούβες και τις υπόλοιπες φθορές στο οδικό δίκτυο.

Το σχετικό project γίνεται σε συνεργασία με τις αρχές της Βοστώνης. Η ενεργητική ανάρτηση των αυτοκινήτων της Mercedes-Benz θα καταγράφει τις λακκούβες (και τις υπόλοιπες ανωμαλίες) στους δρόμους της πόλης και οι σχετικές πληροφορίες θα μεταδίδονται στη σχετική υπηρεσία του Δήμου. Στη συνέχεια τα δεδομένα θα αξιολογούνται και θα συγκρίνονται με αυτά που έχουν συλλέξει οι τοπικές αρχές, από ανάλογες υπηρεσίες ή επί τόπου επιθεωρήσεις.

Η συλλογή των δεδομένων θα γίνεται ανώνυμα, μόνο από τα αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες θα έχουν δεχτεί να συμμετέχουν στο σχετικό project. Η σχετική έγκριση θα δίνεται μέσω της εφαρμογής Mercedes me connect.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.