Μενού
Η Volkswagen παρέδωσε τα πρώτα ηλεκτρικά ID.3 στο Βατικανό
  • Α-
  • Α+

Η Volkswagen υποστηρίζει το κράτος της Πόλης του Βατικανό, στη μετάβασή του προς τη βιώσιμη κινητικότητα. Έτσι στις αρχές του 2024, η εταιρεία θα παραδώσει κάτι λιγότερο από 40 πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα της οικογένειας ID., από το ID.3 έως τα ID.4 και ID.5. Τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα αποτελούν μέρος της στρατηγικής της απανθρακοποίησης του Βατικανό προκειμένου ο στόλος οχημάτων του να καταστεί κλιματικά ουδέτερος έως το 2030. 
 
Η Ιμέλντα Λαμπέ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου για τις Πωλήσεις, το Μάρκετινγκ και το After-Sales της Volkswagen Passenger Cars, και ο Δρ. Κρίστιαν Ντάλχαϊμ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen Financial Services AG, παρέδωσαν προσωπικά τα δύο πρώτα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, δύο ID.3 Pro Performance, στο Βατικανό.
 
Η Volkswagen μέσω της Volkswagen Financial Services θα προμηθεύσει το κράτος του Βατικανό από τις αρχές του 2024, με ένα στόλο αυτοκινήτων. Σε μεταγενέστερα στάδια, θα παραδοθούν σταδιακά και άλλα αυτοκίνητα μηδενικών εκπομπών, επίσης από τις μάρκες του ομίλου Volkswagen, μέχρι την πλήρη αντικατάσταση ολόκληρου του στόλου έως το 2030.

Το Volkswagen ID.3



 
«Η ηλεκτροκίνηση των στόλων οχημάτων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία σε όλο τον κόσμο. Το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του Βατικανό θα είναι μεταξύ των οδηγών μοντέλων ID. είναι ένας μεγάλος στόχος και τιμή για τη μάρκα μας και υπογραμμίζει την ελκυστικότητα των αμιγώς ηλεκτρικών ID. μοντέλων μας», δήλωσε η Ιμέλντα Λαμπέ κατά τη διάρκεια της παράδοσης των αυτοκινήτων στην πόλη του Βατικανό.
 
Ο  Δρ. Κρίστιαν Ντάλχαϊμ πρόσθεσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να υποστηρίξουμε το Βατικανό σε αυτό το σημαντικό πρόγραμμα. Αυτό είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο για εμάς και δείχνει ότι είμαστε απολύτως ανταγωνιστικοί με τις λύσεις κινητικότητας που προσφέρουμε».

Φωτογραφίες: Volkswagen

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA