Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια ολλανδική ταξιδιωτική εταιρεία θα στείλει σχεδόν 200 άτομα για οκταήμερες διακοπές στην Ελλάδα με στόχο να δει αν ο τουρισμός είναι εφικτός κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, σύμφωνα με το BBC.

Όσοι επιλεγούν θα έχουν ένα πακέτο διακοπών all-inclusive στο νησί της Ρόδου με κόστος 399 ευρώ ανά άτομο, ωστόσο θα έχουν ορισμένους περιορισμούς. Συγκεκριμένα, δεν θα τους επιτραπεί να εγκαταλείψουν το θέρετρο και θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα για έως και 10 ημέρες όταν επιστρέψουν στην πατρίδα τους.

Τουλάχιστον 25.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή στο «πείραμα», το οποίο αξίζει να τονιστεί ότι υποστηρίζεται από την ολλανδική κυβέρνηση.

Παρόλα αυτά, οι ταξιδιωτικές συμβουλές της ολλανδικής κυβέρνησης είναι ότι όλα τα ταξίδια στο εξωτερικό θα πρέπει να αποφεύγονται, εκτός εάν είναι απαραίτητο, τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Ερωτήματα για το αν πρέπει να γίνει το «πείραμα»

Ενώ πολλοί άνθρωποι μπορεί να θέλουν να «ανταλλάξουν» τη ζωή σε συνθήκες καραντίνας με μια εβδομάδα κάτω από τον ήλιο της Ελλάδας, έχουν τεθεί ερωτήματα σχετικά με το αν η ενεργοποίηση μιας τέτοιας «διαφυγής» είναι υπεύθυνη ή απερίσκεπτη ενέργεια σε μια εποχή που τόσο ο δείκτης κρουσμάτων κορονοϊού στην Ολλανδία όσο και ο αντίστοιχος των εισαγωγών στα νοσοκομεία βρίσκεται σε ανοδική τροχιά, αναφέρει το BBC.

Οι Κάτω Χώρες έχουν καταγράψει τουλάχιστον 16.536 θανάτους και 1.246.366 περιστατικά μόλυνσης Covid-19 κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Πώς θα λειτουργήσουν οι «δοκιμαστικές» διακοπές;

Η ταξιδιωτική εταιρεία Sunweb προσφέρει 187 εισιτήρια για άτομα ηλικίας 18-70 ετών, τα οποία θα δοθούν με βάση τα κριτήρια που έχει ορίσει η κυβέρνηση.

Οι επιλογές θα γίνουν ανά ηλικιακή ομάδα ενώ τα άτομα με παθήσεις υψηλού κινδύνου θα αποκλειστούν, δήλωσε εκπρόσωπος της Sunweb στο BBC. 

Οι ταξιδιώτες θα εξεταστούν πριν και μετά το ταξίδι τους. Εάν κάποιος νοσήσει με Covid κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα πρέπει να τεθεί σε καραντίνα σε ελληνικό ξενοδοχείο και το κόστος θα καλυφθεί από την εταιρεία.

Οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν μόνο τα έξοδα (399 ευρώ) για τις διακοπές τους, ενώ οι δαπάνες για τα τεστ κορονοϊού θα βαρύνουν επίσης την εταιρεία.

Επιπλέον, θα κάνουν τις διακοπές τους μέσα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου στο οποίο θα καταλύσουν και δεν θα μπορούν να βγουν από έξω από αυτό. Στο ξενοδοχείο θα βρίσκεται μόνο το προσωπικό, ενώ θα έχουν στη διάθεσή τους τις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, χωρίς ωστόσο να επιτρέπεται να βγουν για μπάνιο στην παραλία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA