Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μιανμάρ: Μοντέλο μιλάει κατά της Χούντας σε καλλιστεία διεθνούς φήμης

Διεθνή αίσθηση προκάλεσε η ομιλία της Μις Μιανμάρ σε διαγωνισμό ομορφιάς.

Η Χαν Λέι, το μοντέλο που έχει τον τίτλο της «Μις Γκραντ Μιανμάρ», μπορεί να μην κέρδισε κάποιο τίτλο στα καλλιστεία «Μις Γκραντ Ιντερνάσιοναλ», αλλά μήνυμα που έστειλε για την κατάσταση που επικρατεί στη Μιανμάρ μετά το πραξικόπημα της προκάλεσε αίσθηση παγκοσμίως.

«Στη χώρα μου, τη Μιανμάρ, όσο εγώ μιλάω σήμερα, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν, περισσότεροι από 100 άνθρωποι πέθαναν σήμερα. Λυπάμαι βαθιά για όλους αυτούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους», είπε χαρακτηριστικά το 22χρονο μοντέλο από την Μιανμάρ.

Η Χαν Λέι απηύθυνε έκκληση για επείγουσα διεθνή βοήθεια στη χώρα της, ακριβώς την ημέρα που 141 διαδηλωτές έπεσαν νεκροί κατά την καταστολή των κινητοποιήσεων εναντίον της στρατιωτικής χούντας.

«Μπορώ να πω ένα πράγμα, ότι εμείς οι πολίτες της Μιανμάρ δεν θα παραδοθούμε ποτέ επειδή μου είπαν ότι θα δώσουν μάχη στους δρόμους και εγώ δίνω τη μάχη μου, με τον τρόπο μου, στη σκηνή. Επομένως, πιστεύω ότι αν δεν τα παρατήσουν, θα νικήσουμε», ήταν τα λόγια της για την Μιανμάρ, εκεί όπου σε διάστημα 2 μηνών έχουν σκοτωθεί 550 άνθρωποι.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Best of Internet