Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΕΜΑ: Εξαιρετικά σπάνιες οι θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι η παρενέργεια των θρομβώσεων που έχει παρατηρηθεί από το εμβόλιο της AstraZeneca είναι εξαιρετικά σπάνια

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca για τις θρομβώσεις που έχουν παρατηρηθεί ως παρενέργεια αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να αναφέρονται ως μια «πολύ σπάνια» παρενέργεια του εμβολίου της AstraZeneca κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό οι ασυνήθιστοι θρόμβοι αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια που έχουν παρατηρηθεί, θα πρέπει να αναφέρονται ως σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca. Σε ό,τι έχει να κάνει με το μεγαλύτερο ρίσκο για τις γυναίκες ο οργανισμός σημείωσε πως ο αριθμός των γυναικών που έχει εμβολιαστεί είναι μεγαλύτερος, επομένως μπορεί για αυτό να έχουν παρουσιαστεί αυτά τα περιστατικά.

«Συγκεκριμένοι παράγοντες κινδύνου όπως η ηλικία, το φύλο ή το ιατρικό ιστορικό δεν ήταν δυνατόν να επιβεβαιωθούν καθώς τα σπάνια περιστατικά παρατηρούνται σε όλες τις ηλικίες», δήλωσε η εκτελεστική διευθύντρια του ΕΜΑ 'Εμερ Κουκ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

1 στις 100.000 η πιθανότητα να εμφανιστεί παρενέργεια 

Ακόμα ο οργανισμός σημειώνει ότι «ισοζύγιο ωφέλειας/κινδύνου παραμένει θετικό» σε σχέση με το εμβόλιο της AstraZeneca. Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζουν ότι το ρίσκο είναι πολύ χαμηλό για την παρουσίαση κάποιας θρόμβωσης και σημειώνουν χαρακτηριστικά ότι οι πιθανότητες εμφάνισης κάποιας παρενέργειας είναι 1 στις 100.000. 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #AstraZeneca