Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο πρωθυπουργός Τομπίας Χανς (CDU) εφαρμόζει τα μέτρα χαλάρωσης με τη βοήθεια ενός πρότυπου πειράματος και δέχεται κριτική γι ' αυτό.

Από την Τρίτη, οι κάτοικοι του κρατιδίου επιτρέπεται να συναντηθούν ξανά με έως και 10 άτομα από δύο νοικοκυριά. Αυτό ισχύει για ιδιωτικές συγκεντρώσεις και υπαίθριες εκδηλώσεις. Ωστόσο, αυτό μπορεί να συμβεί μόνο εάν όλοι οι επισκέπτες μπορούν να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ που δεν είναι παλαιότερο από 24 ώρες. Αυτό ισχύει και για τα υπαίθρια αθλήματα επαφής και τα αθλήματα χωρίς επαφή σε εσωτερικούς χώρους. Τα θέατρα, οι αίθουσες συναυλιών, οι όπερες και οι κινηματογράφοι ανοίγουν επίσης και συνδέονται με ιχνηλάτηση επαφών.

Με τη βοήθεια ενός συστήματος φωτεινού σηματοδότη, τα μέτρα για τον κορονοϊό στο Ζάαρλαντ έχουν χαλαρώσει περισσότερο από τότε. Το σχέδιο τριών βημάτων δεν συνδέεται με μια συγκεκριμένη τιμή, αλλά με το φόρτο εργασίας του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Για παράδειγμα, η πληρότητα των κλινών εντατικής θεραπείας και η τιμή R διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο. Επιπλέον, ελέγχεται εάν τα συμβάντα μόλυνσης είναι ανιχνεύσιμα. Με αυτόν τον τρόπο, τα μέτρα στο επηρεαζόμενο σύμπλεγμα μπορούν να γίνουν αυστηρότερα, αλλά οι υπόλοιποι κανονισμοί μπορούν να διατηρηθούν.

Πιο πρόσφατα, ο Άρμιν Λάσετ (CDU) προώθησε ένα σκληρό λοκντάουν σε διάστημα δύο έως τριών εβδομάδων. Αντιτίθεται επίσης στις επιθυμίες της καγκελαρίου Μέρκελ για αυστηρότερα μέτρα με το πιλοτικό του πρόγραμμα. Έχει λάβει πολλές επικρίσεις γι ' αυτό και όμως ο πρωθυπουργός του κρατιδίου υπερασπίζεται την απόφασή του:

«Τα λίγα και επιφυλακτικά ανοίγματα στο Ζάαρλαντ συνδέονται όλα με αρνητικά δείγματα», δήλωσε στην εφημερίδα Bild. Εάν ο ρυθμός μόλυνσης συνεχίσει να αυξάνεται έντονα, όλες οι «ανέσεις» που απολαμβάνουν προς το παρόν οι κάτοικοι του κρατιδίου αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA