Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο θάνατος του Πρίγκιπα Φιλίππου είναι αναμφίβολα εδώ και δύο ώρες που έγινε γνωστός, το πρώτο θέμα σε όλα τα πρακτορεία του εξωτερικού και θα μονοπωλήσει την ειδησεογραφία στη Μεγάλη Βρετανία τις επόμενες εβδομάδες, ενώ η κηδεία του αναμένεται να αποτελέσει λόγο εθνικού πένθους.

Αυτό που θα έχει πολύ ενδιαφέρον από δω και πέρα, για τα πιο ιντριγκαδόρικα μυαλά, είναι η αντίδραση του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ τόσο στις επικείμενες αναρτήσεις τους στα social media όσο και στο αν θα ταξιδέψουν από το Λος Άντζελες στο Λονδίνο, λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη συνέντευξή τους στην Όπρα, η οποία είχε ενοχλήσει αρκετά το Παλάτι και τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Η μη ανταπόκριση του Χάρι στο κάλεσμα

Είναι πάντως ενδεικτικό ότι μόλις πριν από ενάμιση μήνα, λίγες ημέρες μετά την εισαγωγή του Πρίγκιπα Φιλίππου σε νοσοκομείο, το Παλάτι είχε ζητήσει από τον Χάρι να βρεθεί στο Λονδίνο και να επισκεφθεί τον παππού του για να τον δει για τελευταία φορά και να τον αποχαιρετήσει και να φέρει και τον γιο του για να χαιρετήσει τον προπάππου του.

Ο Χάρι δεν είχε μπει στο αεροπλάνο και παρά το ότι στην πορεία φάνηκε ότι ο Φίλιππος θα την σκαπουλάρει, φτάσαμε στο σήμερα, στο θάνατο του συζύγου της Ελισάβετ, με τον Χάρι να μην τον έχει αποχαιρετήσει. 

Γι΄αυτό θα υπάρξει έντονη σπέκουλα από δω και πέρα, είτε βρεθεί είτε δε βρεθεί στην κηδεία. Στη δεύτερη περίπτωση είναι προφανές το γιατί. Στην πρώτη, εφόσον έρθουν με τη Μέγκαν, το γεγονός ότι δεν είχε ανταποκριθεί στην τότε πρόσκληση, θα επιφέρει σίγουρα λογομαχία, ιδίως με τον αδερφό του, Ουίλιαμ, και με τον πατέρα του, Κάρολο.

Να σημειωθεί ότι τα ρεπορτάζ είχαν αναφέρει πως ο Χάρι είχε κλείσει εισιτήριο για να βρίσκεται στο Λονδίνο τον Ιούνιο για τον εορτασμό των 100ων γενεθλίων του Πρίγκιπα Φιλίππου, το οποίο πλέον ακούγεται σαν τραγική ειρωνεία. Όπως και οι εορτασμοί που προετοιμάζονταν για τα 95α γενέθλια της Ελισάβετ στις 21 Απριλίου...

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA