Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρόλο που έχει εμφανιστεί δημοσίως πάνω από 20.000 φορές, ο πρίγκιπας Φίλιππος της Μεγάλης Βρετανίας, θα μείνει στην ιστορία για τις γκάφες αλλά και τα... χονδροειδή σχόλια που έκανε.  

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ο Δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών. 

Μέσα στα 74 χρόνια γάμου με τη βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε εμφανιστεί δημοσίως σε επίσημες εκδηλώσεις μόνος του 22.219 φορές, σύμφωνα με τη Mirror

O αυθορμητισμός του, πολλές φορές έγινε η αιτία να κάνει... χονδροειδή σχόλια δημοσίως. Όπως για παράδειγμα όταν είπε σε έναν 13χρονο που ήθελε να γίνει αστροναύτης πως είναι... εύσωμος και πρέπει να αδυνατίσει για να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. 

Ιδού μερικά από τα σχόλια του πρίγκιπα Φίλιππου που οι Βρετανοί δεν θα ξεχάσουν: 

Σε τουρίστα στη Βουδαπέστη το 1993: Δεν είσαι εδώ για πολύ, ακόμα δεν απέκτησες μπάκα.

Όταν του είπαν ότι η Μαντόνα θα πει το τραγούδι της ταινίας «Die Another Day» το 2002: Θα χρειαστούμε ωτασπίδες;

Το 2001, ο Φίλιππος είπε σε ένα 13χρονο αγόρι, που η φιλοδοξία του ήταν να πάει στο διάστημα, πως είναι πολύ χοντρό και έπρεπε να κάνει δίαιτα.

Σε έναν υπάλληλο πάρκινγκ που δεν τον αναγνώρισε το 1997: Καταραμένε βλάκα!

Σε μια γυναίκα ναυτική δόκιμο: Δουλεύεις σε στριπτιτζάδικο;

Σε μετανάστες στο Άμπου Ντάμπι το 2011: Θέλετε να ξεφύγετε από κάτι;

Όταν έλαβε ένα βραβείο προστασίας της άγριας πανίδας στην Ταϊλάνδη, το 1991: Η χώρα σας είναι ένα από τα πλέον περιβόητα κέντρα παράνομου εμπορίου ειδών υπό εξαφάνιση.

Σε μια ημερίδα εργασίας για την προστασία ενός είδους περιστεριού στην Ανγκουίλα το 1965: Οι γάτες σκοτώνουν πολλά περισσότερα πουλιά από ό,τι ανθρώπους. Γιατί δεν έχετε ως σύνθημα, «Σκοτώστε μια γάτα και σώστε ένα πουλί;».

Σε Βρετανό στην Παπούα Νέα Γουινέα το 1998: Δεν σε φάγανε ακόμα; 

Το 1999, ενώ έκανε περιοδεία σε μια εταιρεία κοντά στο Εδιμβούργο της Σκωτίας, είδε έναν κακοφτιαγμένο ηλεκτρικό πίνακα. «Μοιάζει να τον έφτιαξε Ινδός», είπε.

Στους κατοίκους του Lockerbie μετά από βομβαρδισμό αεροπλάνου, το 1993, είπε: Οι άνθρωποι λένε μετά από μια πυρκαγιά, ότι η ζημιά από το νερό είναι η χειρότερη. Εξακολουθούμε να στεγνώνουμε το Κάστρο του Ουίνδσορ. 

Για την πριγκίπισσα Άννα το 1970: Αν δεν κλάνει και δεν τρώει σανό, δεν την ενδιαφέρει. 

Σε παιδιά σχολείου με κόκκινες στολές το 1998: Μοιάζετε σαν τις κόρες του Δράκουλα!

Σε ταξίδι που έκανε κατά τη δεκαετία του 1980 στην Κίνα, προειδοποίησε Βρετανούς φοιτητές: Θα αποκτήσετε σχιστά μάτια, αν μείνετε πολύ εδώ.

Στον Καναδά το 1976: Δεν ερχόμαστε εδώ για την υγεία μας.

Το 1987 είπε πως «δεν έχω δει ποτέ σπιτικό φαγητό, τρώω μόνο εξεζητημένα φαγητά».

Το 1986 ενώ βρισκόταν στο σπίτι του Δούκα του Γιορκ του είπε πως «μοιάζει με τάρτα το υπνοδωμάτιό σου». 

Το 1997 αποκάλεσε τον Γερμανό Καγκελάριο Χέλμουτ Κολ «Καγκελάριο του Ράιχ» (Reichskanzler), τίτλος που είχε ο Χίτλερ.

Σε γυναίκα δικηγόρο το 1987: Νόμιζα ότι ήταν παράνομο μία γυναίκα να ασκεί τη δικηγορία.

Σε δημόσιο υπάλληλο το 1970: Είσαι μικρός και ανόητος, δεν σε εμπιστεύομαι και δεν με εμπιστεύεσαι.

Στην ύφεση του 1981: Πριν από μερικά χρόνια παραπονούνταν πως δεν έχουν ελεύθερο χρόνο και δουλεύουν πάρα πολύ.  Τώρα έχουν ελεύθερο χρόνο και παραπονιούνται γιατί είναι άνεργοι. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τι θέλουν. 

Το 2000, χαρακτήρισε την πρεσβεία της Μεγάλης Βρετανίας στο Βερολίνο «άχρηστο χώρο», διαμαρτυρόμενος για τα 18 εκατ. λίρες που είχαν δοθεί για την ανακαίνισή της. 

Στον πρόεδρο της Νιγηρίας, όταν φορούσε την εθνική ενδυμασία της χώρας του, το 2003: Μοιάζεις λες και είσαι έτοιμος για ύπνο!

Η περιγραφή που έδωσε για το Πεκίνο, όταν βρισκόταν για επίσκεψη εκεί το 1986: Απαίσιο.

Στο Πανεπιστήμιο του Χέρφορντσαϊρ το 2003: Στη διάρκεια των βομβαρδισμών (Μάχη της Βρετανίας, 1940-41), πολλά καταστήματα είχαν διαλυμένα τα παράθυρά τους και οι ιδιοκτήτες τους είχαν βάλει τις εξής επιγραφές: «Πιο ανοιχτά από ό,τι συνήθως». Κηρύσσω λοιπόν αυτό το μέρος, πιο ανοιχτό από ό,τι συνήθως. 

Μετά τη σφαγή σε σχολείο του Ντανμπλέιν της Σκωτίας το 1996: Αν ένας μπει με ρόπαλα κρίκετ σε ένα σχολείο και χτυπήσει ανθρώπους μέχρι θανάτου, θα απαγορεύσουμε το κρίκετ και τα ρόπαλα;

Το 2020 είπε «αν ταξιδεύετε αρκετά όπως εγώ θα εκτιμάται την τεχνολογική εξέλιξη στα αεροσκάφη, τον λιγότερο θόρυβο και την άνεση. Δεν ταξιδεύετε σε κάτι που αποκαλείται οικονομική θέση που είναι φριχτό». 

Για την παροχή ψυχικής βοήθειας σε στρατιώτες είπε το 1995: Δεν είχαμε συμβούλους να τρέχουν κάθε φορά που κάποιος μας έβγαζε όπλο. Τώρα έχετε. 

Μιλώντας σε ασφαλιστική εταιρείας το 1961: Οι Βρετανίδες δεν μπορούν να μαγειρέψουν. 

Στον Τομ Τζόουνς το 1969: Μου είναι δύσκολο να καταλάβω πως γίνεται να είσαι τόσο πολύτιμος καλλιτεχνικά και να τραγουδάς τόσο φριχτά τραγούδια. 

Στον δικτάτορα της Παραγουάης Αλφρέδο Στρέσνερ: Είναι τιμή μου να βρίσκομαι σε μία χώρα που κυβερνούν τέτοιοι άνθρωποι.

Σε κατοίκους των Νησιών Κέιμαν: Οι περισσότεροι δεν είστε πειρατές; 

Για την τέχνη στην Αιθιοπία το 1969: Μοιάζει σαν αυτά που φέρνει η κόρη μου όταν σχολάει από το σχολείο. 

Όταν του προσέφεραν κρασί στη Ρώμη το 2000: Δεν με νοιάζει τι κρασί είναι, φέρε μου μια μπύρα. 

«Θέλω να πάω στη Ρωσία παρόλο που οι μπάσταρδοι δολοφόνησαν τη μισή οικογένειά μου», είπε το 1967

«Έχετε κουνούπια, έχω τον Τύπο», είπε κατά τη διάρκεια επίσκεψής του σε νοσοκομείο της Καραϊβικής το 1966. 

«Ποιος έχει πάρει ναρκωτικά;» ρώτησε σε μία λέσχη νέων από το Μπαγκλαντές το 2002 και συμπλήρωσε «φαίνεστε όλοι σαν ναρκομανείς». 

«Οι νέοι είναι πάντα οι ίδιοι. Αδαείς», είπε το 2006. 

Σε ερώτηση για το πόσο δύσκολο είναι να γίνει κάποιος πλούσιος στη Βρετανία, απάντησε: δείτε τον Τομ Τζόουνς, είναι εκατομμυριούχος και τραγουδάει χάλια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA