Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας από τους ασφαλιστές του πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που είχε κολλήσει στη Διώρυγα του Σουέζ τον περασμένο μήνα, για σχεδόν μια εβδομάδα, δήλωσε την Τρίτη ότι η Αίγυπτος είχε υποβάλει αίτηση αποζημίωσης για 916 εκατ. δολάρια (770.006.830 ευρώ) εναντίον του Ιάπωνα ιδιοκτήτη Shoei Kisen, αναφέρει το Reuters.

Το UK P&I Club που ασφαλίζει το γιγαντιαίο πλοίο «Ever Given» ανέφερε σε δήλωσή του ότι προκάλεσε απογοήτευση η ενέργεια των αρμοδίων να θέσουν υπό κράτηση το πλοίο και το πλήρωμά του στο κανάλι μέχρι να καταβληθεί η αποζημίωση. Σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της Al-Ahram, η αιγυπτιακή Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ (SCA) κατάσχεσε προσωρινά το γιγαντιαίο πλοίο που είχε μπλοκάρει τη διώρυγα, έπειτα από απόφαση που έλαβε αιγυπτιακό δικαστήριο, εν αναμονή της πληρωμής των 900 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων ως αποζημίωση για τις απώλειες από το μπλοκάρισμα του καναλιού.

Η ανακοίνωση έγινε την Τρίτη από τον Osama Rabie, πρόεδρο της SCA, ο οποίος ανέφερε ότι το ποσό της αποζημίωσης καλύπτει τα χαμένα έσοδα από τα πλοία που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είχαν περάσει από τη διώρυγα, τον εξοπλισμό και τα εργατικά για τις 144 ώρες που χρειάστηκαν για την «απελευθέρωση» του πλοίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA