Μενού
  • Α-
  • Α+

«Επικαλούμαι την 5η Τροπολογία», είπε ο Σόβιν, αναφερόμενος στο δικαίωμα που παραχωρεί το Σύνταγμα των ΗΠΑ σε όλους τους πολίτες να μην καταθέτουν ή να μην κάνουν δηλώσεις που θα μπορούσαν να τους ενοχοποιήσουν.

Ο 45χρονος πρώην αστυνομικός κατηγορείται ότι σκότωσε τον Φλόιντ στις 25 Μαΐου 2020, όταν γονάτισε στον λαιμό του επί περίπου 9 λεπτά, κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης για τη σύλληψή του. Ο ίδιος δηλώνει αθώος και ο δικηγόρος του υποστηρίζει ότι ο Αφροαμερικανός πέθανε από υπερβολική δόση, σε συνδυασμό με τα καρδιολογικά προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Η δίκη βρίσκεται στην τρίτη εβδομάδα της και τόσο η υπεράσπιση όσο και η κατηγορούσα αρχή ανακοίνωσαν ότι ολοκλήρωσαν με τους μάρτυρες που είχαν να καλέσουν. Μετά τις αγορεύσεις των συνηγόρων του Σόβιν και του εισαγγελέα, τη Δευτέρα, οι ένορκοι θα αποσυρθούν για να συζητήσουν και να λάβουν την απόφασή τους.

Η ετυμηγορία δεν αναμένεται πάντως να ανακοινωθεί πριν από το τέλος του μήνα.

Κακοδικία συνιστά η αναφορά στα επίπεδα μονοξειδίου άνθρακα του Φλόιντ

Ο εισαγγελέας Τζέρι Μπλάκγουελ είπε στον δικαστή ότι η Εισαγγελία είχε νέα στοιχεία για να παρουσιάσει σχετικά με το μονοξείδιο του άνθρακα στο αίμα του Τζορτζ Φλόιντ. Χθες, ο Δρ Φάουλερ, ένας συνταξιούχος ιατροδικαστής, είπε ότι ήταν πιθανό ότι η κατάποση μονοξειδίου του άνθρακα από την εξάτμιση του αυτοκινήτου, κοντά στο οποίο ο Φλόιντ βρισκόταν για λίγα λεπτά, θα μπορούσε να συνέβαλε στο θάνατό του.

Ο δικηγόρος υπεράσπισης Έρικ Νέλσον δήλωσε ότι αντιτάχθηκε στο να επιτρέψει στην Εισαγγελία να παρουσιάσει αυτά τα στοιχεία και να καλέσει τον μάρτυρα αντίκρουσης. Ο Νέλσον υποστήριξε ότι η αποκάλυψη αυτών των νέων αποτελεσμάτων δοκιμών ήταν άκαιρη. Είπε ότι έλαβε τις πληροφορίες μόλις χθες το βράδυ.

Η Εισαγγελία ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο μάρτυρας που θα καλέσει να αντικρούσει τη μαρτυρία του Φάουλερ είναι ο Δρ Μάρτιν Τόμπιν, πνευμονολόγος που κατέθεσε στη δίκη ότι ο Φλόιντ πέθανε από «χαμηλά επίπεδα οξυγόνου.»

Ο δικαστής αποφάνθηκε ότι ο Τόμπιν μπορεί να καταθέσει, ωστόσο δεν του επιτρέπεται να μιλήσει για τα αποτελέσματα των τεστ. Είπε ότι οποιαδήποτε αναφορά σε αυτά τα αρχεία θα οδηγήσει σε κακοδικία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA